Tovább szeretnéd bírni az együttlétet? Mutatunk néhány szakértői tippet arra vonatkozóan, hogyan tudod minél tovább élvezni a szerelmes együttléteket a pároddal.

A kitartás fontos

A szexuális együttlét nem feltétlenül komótos, tantrikus ihletettségű folyamat, de azért két perc alatt sem lehet lezavarni. Már csak azért sem, mert a legtöbb nő számára ez igen kevés idő ahhoz, hogy hangulatba jöjjenek. Elgondolkodtatok már azon, hogy tudnátok kitartóbbak lenni az ágyban?

Hosszabb Szex 1
/ Fotó: Giphy

Nincs egzakt, tudományos adat arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig kellene tartania egy „ideális” aktusnak. A Journal of Sexual Medicine-ben publikált felmérés szerint 3-7 perc között „megfelelő”, de 13 perc lenne a „kívánatos” időtartam. A szexualitás jóval több az orgazmus elérésénél (nem elbagatellizálva az orgazmus jelentőségét): kapcsolódás a partnerrel, a teste felfedezése, és a saját testünk élvezete. Hova sietnénk?

Nők meséltek arról, melyik szexpózfajtára esküsznek

Nők meséltek arról, melyik szexpózfajtára esküsznek „Amikor összejöttünk a párommal, egy egész órát el tudtunk tölteni olyan apróságokkal, hogy simogatja a kezeivel hol fent, hol lent a hátamat, a melleimet, a bőrömet mindenütt. Ezek a lassú érintések nagyon beindítottak. Most már teljes munkaidő és egy kisgyerek mellett nincs mindig időnk hasonlóra…

A Glamour megkérdezett néhány szakértőt, milyen praktikákkal tudjuk meghosszabbítani az együttlét idejét, ha több kontaktusra, intimitásra és természetesen, több élvezetre vágyunk.

Először is: nem szükséges egész éjjel virrasztani

Virrasztas Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Logan Levkoff, párkapcsolati szakértő és szexoktató szerint az az általános vélekedés, hogy a nők órákon át tartó szexet igényelnek. Rendben van, ha valaki erre vágyik, de az is, ha mégsem.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha valamelyik romkomban arra panaszkodnak másnap, hogy egész éjjel nem aludtak semmit, az első gondolatom: hogyhogy? Miért? A szex elnyújtása nem jelenti azt, hogy maratoni hosszúságúra vesszük[/perfectpullquote]

– mondja Levkoff. Nagyon egyéni, hogy valaki hosszabb vagy rövidebb együttléteket kíván-e, függ a párkapcsolattól és a partnerek viszonyától is. Az az első lépés, hogy mielőtt ágyba bújunk, megbeszéljük egymással a különböző vágyainkat – beleértve az időtartamot is. Így, miután már lekerült a nyomás, hogy nem nekünk kell a szexolimpia maratoni számában elhozni az aranyérmet, spontán módon kitolódik az együttlét ideje, mivel nem az erekció megtartásán jár az agyunk, hanem átengedhetjük magunkat az élvezeteknek.

A szex nem egyenlő a behatolással

Phoebe Mehe Jobaratok
/ Fotó: Giphy

A szex nem arról szól, hogy egy másik ember testébe kerülünk. Azaz: ne a behatolás legyen a végállomásunk. Jenni Skyler, egy coloradói szexterapeuta a szexuális együttlétet a sajttortához szokta hasonlítani a pácienseinek. Először egy harapás a ropogós keksz-alapba, aztán a sajtréteg, majd megint vissza a tésztához, leöntjük egy kis áfonyaöntettel, szóval értitek. Mint ahogy a Jóbarátok negyedik évadában a Phoebe méhe című részben is történik. Más szóval: kóstolgassunk bátran a rendelkezésre álló választékból.

Az előjáték lehet a fő esemény

Elojatek Hosszabb
/ Fotó: Giphy

„A nők szexuális válaszkészsége és folyamata eltér a férfiakétól: az izgalmi állapotuk szintje fel-le ingadozhat, stagnálhat, mielőtt a csúcsot elérik” – mondja Sari Cooper szexterapeuta, a New York-i Love and Sex Központ alapítója és igazgatója. A szakértő azt tanácsolja, hogy használjuk ki ezeket a váltakozó szinteket: két nő ügyesen kihasználhatja a másik izgalmi szintjének változását azzal, hogy további erogén zónákat kezd stimulálni, ami mondjuk 10-es skálán 7-8-as szinten izgatja. Aztán áttérhet egy kevésbé érzékeny területre, hogy visszavegyen 4-5 környékére. Gondoljunk erre a lehetőségre úgy, mint önálló játékra, és ne mint az aktus felvezetője. Ezzel aztán akár egy egész éjszakán át elbíbelődhetünk a szexterapeuta szerint.

Szexi kérdezz-felelek

Kerdezz Felelek Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Egy izgató beszélgetés is beleszámít az előjátékba. Levkoff azt állítja, hogy rengeteg jó témát fel lehet hozni összebújás előtt. Egy pikáns kérdezz-felelek mindkét felet könnyen ráhangolja az együttlétre, még mielőtt hozzáérnének egymáshoz. A szakember azt tanácsolja, hogy kezdjük az alapoknál:

Milyen látvány indítja be a másikat? Miről fantáziál önkielégítés közben? Mi volt az első film vagy könyv, ami felizgatta a partnerünket?

Az oda-vissza elhangzó kérdések és válaszok nagyon szórakoztatóak és izgatóak is, és egyben vissza is veszi a tempót, hogy ne ott helyben tépjük le egymásról a ruhát, hanem először csak szemezzünk és figyeljünk oda arra, amit a másik mond, és ezzel új szintre emeljük a kapcsolódást.

Próbáljunk ki új pózokat

Uj Pozok Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Ha mégis a behatolás az egyetlen célunk, akkor ne maradjunk végig ugyanabban a pózban. Laurence A. Levine urológus főorvos szerint, aki egy férfiak számára készült spray-t is kifejlesztett, amivel hosszabb ideig képesek fenntartani az erekciójukat, ha együttlét közben pózt váltunk, akkor másfajta ingerek érnek, és így folyamatosan fenntartható az izgalom szintje, de mégsem vezet el az azonnali orgazmusig. Ha egy nőnek hosszabb ideig tart a csúcsra jutni, mint a férfi partnerének, akkor ezzel a praktikával a férfinél vissza lehet venni a gyönyörökből, míg a nő pedig élvezheti a lassabb tempót.

Az orgazmus késleltetése

Orgazmus Kesleltetese Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Amikor a férfi azt érzi, hogy mindjárt elélvez, akkor ő (vagy a partnere) fogja meg a hímvesszőt a makk alatt, és enyhén nyomja 5-10 másodpercen át. A húgycsőre gyakorolt nyomás és a vérellátás blokkolása ugyanis késlelteti az orgazmust.

A tantrikus szexben ez a késleltetési módszer igen kedvelt gyakorlat, amelynek célja az orgazmus leállítása az utolsó pillanatban – mind a férfiak, mind a nők esetében – még éppen a csúcsraérés előtt.

Ahogy az izgalmi szint visszaesik, utána újra vissza kell tornázni, hogy egy még intenzívebb orgazmust éljünk át.

Figyeljünk oda a szervezetünk egészségére

Sport Egeszseg Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Ha megfelelő módon bánunk a szervezetünkkel, azzal drámai hatást gyakorolhatunk a lepedőakrobatikai képességeinkre is.

A rendszeres testmozgással javítjuk a vérellátást  dr. Levine javaslata szerint. Egészségesebbnek érzezzük magunkat, a felszabadult endorfinok és a kitartás meghozza az eredményt a párunkra fordított idő hosszában is.

A dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás mérséklése is növeli a teljesítőképességet, főként a férfiak esetében. Az egészséges érrendszer elengedhetetlen a megbízható és hosszantartó merevedéshez. A dohányzás mindkét képességet gyengíti. Egy-két pohár ital megengedett, de jusson eszünkbe, hogy az alkohol lenyugtató hatással bír, így a mértéktelen fogyasztása kedvezőtlen hatással van a szexuális étvágyra.

Használjunk óvszert

Ovszer Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Az óvszer nem csak a nemi betegségek megelőzéséhez szükséges, hanem az aktust is elnyújthatja. A legtöbb férfi esetében az óvszer csökkenti a pénisz érzékenységét – minél vastagabb anyagból készült, annál kevésbé érzékeny, és annál több ideig fog tartani eljutni a csúcsig. Az óvszerek különböző vastagságú anyagból készülnek, 0,05-1 mm között. Ha ilyen célból szeretnénk óvszert vásárolni, akkor a Lifestyles Extra Strength típust érdemes kipróbálni. De soha ne húzzunk dupla gumit, az kizárólag a kiszakadás és lecsúszás ellen ajánlott.

Eddzük a kismedencei izmokat

Kegel Hosszabb
/ Fotó: Giphy

A Kegel-gyakorlatok, a medencefenék izmainak összehúzása és ellazítása, mintha pisilés közben egyszer csak abbahagynád, fokozza a szexuális izgalmat. Minél edzetebbek a kismedence izmai, annál nagyobb élvezetben lehet részünk. Létezik külön a férfiak számára kifejlesztett Kegel-gyakorlat is. A tanulmányok azt mutatják, hogy a rendszeres gyakorlatozás javítja az erekció minőségét és megszünteti a korai magömlést.

Kapd össze magad!

Smink Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Már egy órája csináljátok. A hajad sosem volt még ilyen csapzott, a sminked valamerre elmászott a szemedről és az arcodra került, a gondosan kiválasztott szexi csipkemelltartó meg a földön hever. Mit teszel, ha a szex előtti kinézeted teljesen szétesett, de még úgy érzed, hogy van még bennetek pár menet? Kicsit szedd össze magad mentálisan: gondold át, hogy érzed magad a bőrödben a kinézeted ellenére, és gondolj arra: ezelőtt is szexi voltál, ezután is szexi leszel. Teljesen jól vagy, a szempillaspirál meg oda megy, ahova akar!

Tartsatok egy kis szünetet!

Office Teszta Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Emlékeztek, amikor az amerikai Office-ban Michael Scott betolt egy hatalmas adag tésztát egy 5 km-es verseny előtt? Ne tegyétek! Helyette inkább frissítsetek (igyatok vizet) vagy iktassatok be egy masszázst, dumálást, közös zuhanyzást a szexmaraton alatt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az intimitást és az érzékiséget különbözőképpen értelmezzük. Lehet kifejezetten szexuális tartalmú, de lehet, hogy nem[/perfectpullquote]

– mondja Levkoff. A zuhanyzás nem jelenti azt, hogy befejeztük, hanem lehet az együttlét része, vagy a le- és felvezetés két szeretkezés között.

Hagyj időt arra, hogy valóban kiélvezd a szexet

Idobeosztas Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Reggel napüdvözlettel indítasz, majd 9-től 5-ig iroda, utána aperitív a haverokkal. Otthon elindítod a kedvenc sorozatod harmadik évadját, majd lefekvés időben, hogy biztosan meglegyen az elegendő alvásmennyiség. Ez a menetrend komoly idő- és energiaráfordítást igényel. Tíz percet még le is csippenthetsz egy gyors menetre az aperol soda után és a Netflix előtt, de esélyesebb, hogy mégsem.

Tanulság: ha azt akarod, hogy tovább tartson a szerelmeskedés, szánd rá az időt! Tedd szabaddá magad, hogy legyen elég időd ellazulni.

A legtöbb ember nagyon kevés időt szán az igazán alapos és eredményes együttlétre, állítja Cooper. Azt javasolja, hogy olyan új helyeken izgassuk partnerünk testét, amikkel eddig nem foglalkoztunk. Az is fontos, hogy tapasztaljuk ki a különböző erősségű stimulációkat – mindehhez pedig időre és elhatározásra van szükség.

Utófantáziálás

Fantazia Hosszabb
/ Fotó: Giphy

Ki mondta, hogy a vasárnapi hancúrozás nem lehet a keddi fantáziálásunk tárgya? Így az az újdonság, amivel legutóbb lepett meg a partnered, nem csak egy alkalomra szólt, hanem az elkövetkezendő napokra is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.