Mindkét magyar versenyfilm bekerült a díjazottak közé a 71. Berlinalén: Nagy Dénes a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét kapta meg Természetes fény című bemutatkozó alkotásáért, Kizlinger Lilla pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat nyerte el Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításával.

Kizlinger Lilla és Nagy Dénes is Ezüst Medve-díjas

Kizlinger Lilla az édesanyja halála miatt az apját hibáztató tinédzsert alakítja Fliegauf Bence filmjében. A 20 éves lány jelenleg filmrendező szakos hallgató, ez az első filmje színésznőként. A Rengeteg – Mindenhol látlak hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert.

Kizlinger Lilla Regeteg Mindenhol Latlak Fliegauf Bence Ezust Medve Berlinale 2021
Kizlinger Lilla A Rengeteg - Mindenhol Látlak Című Film Teaser-Ében / Fotó: Sajtóanyag

A film különösen aktuális a karantén, be- és összezártság idején, amikor addig láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet. A koronavírus-világjárvány miatt idén február helyett júniusban tartják meg a világ egyik legnagyobb presztízsű A-kategóriás filmfesztiváljának vörös szőnyeges premierjeit és a hivatalos díjátadóra is akkor kerül majd sor.

Kitűnő sikerek a nemzetközi filmvilág egyik legnagyobb presztízsű fesztiválján. Nemcsak azért lehet büszke az egész magyar filmszakma, mert új magyar tehetségek, Kizlinger Lilla színésznő és Nagy Dénes filmrendező feltűnt az európai filmművészetben, hanem azért is, mert a Természetes fény egy magyar alkotócsapat kezdeményezésére négy ország összefogásával, igazi koprodukcióként valósult meg. Közös múltunk művészi feldolgozása

– gratulált a díjazottaknak Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Nemzetközi produkció

A Természetes fény magyar-lett-francia-német nemzetközi koprodukcióban, a Campfilm gyártásában, a Mistrus Media, a Lilith films, a Propellerfilm és a ZDF Arte, a Novak Prod és a Proton Cinema koprodukciójában a Nemzeti Filmintézet, a magyarországi filmszakmai adókedvezmény, az Eurimages, a CNC – Aide aux Cinemas du Monde, a National Film Centre of Latvia, a Riga City Council és a Kreatív Európa Media program támogatásával készült. Vezető producerei László Sára és Gerő Marcell.

Kapcsolódó cikk

A Kizlinger Lilla alakítása okán díjat bezsebelő Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotás pedig a Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült, producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet