Irodalmi klasszikusok újragondolva, Insta-regényekként térnek vissza a közösségi médiában

A New York-i Közkönyvtár (New York Public Library) klasszikus regények Instagram-változataival rukkol elő. Többek között az Alice Csodaországban és Kafkától az Átváltozás digitális formában is elérhető lesz a közösségi portálon.

New York-i Közkönyvtárnak közel 200.000 követője van az Instagramon. Mivel a felhasználók egyébként is órákat töltenek azzal, hogy a közösségi média felületet görgetik mindenféle számukra érdekes (vagy kevésbé érdekes) tartalmakat böngészve, a könyvtár gondolt egyet, és összeköti a kellemest a hasznossal, vagyis a kultúrával. A projekt keretében irodalmi klasszikusok “Insta-regényekként”, “Insta-novellákként” kelnek új életre.

A New York Public Library egy korábbi, Metró Könyvtár kezdeményezéséről ebben a cikkünkben írtunk.

Az új projekttől azt remélik, hogy az olvasók bátrabban csekkolják majd a könyvtár e-könyv ajánlatait.

A regényeket és elbeszéléseket teljes terjedelmükben feltöltik az Instagramra, archiválják, és ezzel voltaképpen digitális könyvespolccá alakítják a New York-i Közkönyvtár Insta-oldalát.

Ha valaki nem akarja végigolvasni a műveket, annak simán esztétikai élményt nyújt a történetek lenyűgöző illusztrálása. Lássuk csak Alice-t Csodaországban!

Alice Part 1 – @nypl

See Instagram ‘Alice Part 1’ highlights from The New York Public Library (@nypl)

Az illusztrációk Magoz képzőművész munkái.

A következő hónapokban a könyvtár Franz Kafka Átváltozását veszi fel a digitális könyvállományba, amelyet César Pelizer illusztrál. Charlotte Perkins Gilman A sárga tapéta című novelláját pedig Buck álmodja majd az Instagramra.

NYPL Insta Novels

Join us down the rabbit hole. We’re bringing some of the world’s most incredible stories to Instagram Stories. Follow @nypl on Instagram to start reading Ali…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból