Nézem Képzőművészet Csodálatos erdőt telepítettek egy stadionba

Csodálatos erdőt telepítettek egy stadionba

Promóció

A svájci művész, Klaus Littmann 300 fát telepített egy osztrák stadionba, írja a My Modern Met. A For Forest—The Unending Attraction of Nature kiállítás megmutatja, milyen mesterséges környezetben marad fenn a természet, ha nem vigyázunk.

Promóció
- Advertisement -

A klagenfurti Wörthersee Stadion ad otthont annak a 300 fának, amit Klaus Littmann telepített. A művész egy közel 30 éves festménytől vette át az ötletet, melyet Max Peintner alkotott meg.

Max Peintner ‘The Unending Attraction of Nautre’ című festménye, melyet Klaus Littmann színezett és ültetett át a valóságba / Fotó: Klaus Littmann

Littmann az installációval szeretne felszólalni az erdőírtásokkal szemben. Szerinte ugyanis ha azok tovább folytatódnak, csak ehhez hasonló, hamis környezetben láthatjuk a jövőben a természetet. Ilyen például az állatok látványa az állatkertekben.

Őskori sziklarajzokat pusztított el az amazonasi tűzvész

Kőkorszaki sziklafaragásokat rongált meg és pusztított el Santa Cruz területén az amazonasi erdőtűz. Danilo Drakic régész szerint a nemzet örökségét jelentő műalkotások kormozottak lettek, megrepedtek a sziklák a hő hatására. A pontos károkat egyelőre nem sikerült megállapítani tekintve, hogy még nem sikerült elfojtani a lángokat.

A kiállítás éjszaka is megtekinthető, teljesen ingyen. Ekkor mesterséges fények világítják meg az erdőt, tovább erősítve Littmann gondolatait. Az installáció október végéig lesz megtalálható a stadionban. Ezt követően az épülettől nem messze teljesen újratelepítik azt, véglegesen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3