Nézem Képzőművészet Csodálatos erdőt telepítettek egy stadionba

Csodálatos erdőt telepítettek egy stadionba

A svájci művész, Klaus Littmann 300 fát telepített egy osztrák stadionba, írja a My Modern Met. A For Forest—The Unending Attraction of Nature kiállítás megmutatja, milyen mesterséges környezetben marad fenn a természet, ha nem vigyázunk.

- Advertisement -

A klagenfurti Wörthersee Stadion ad otthont annak a 300 fának, amit Klaus Littmann telepített. A művész egy közel 30 éves festménytől vette át az ötletet, melyet Max Peintner alkotott meg.

Max Peintner ‘The Unending Attraction of Nautre’ című festménye, melyet Klaus Littmann színezett és ültetett át a valóságba / Fotó: Klaus Littmann

Littmann az installációval szeretne felszólalni az erdőírtásokkal szemben. Szerinte ugyanis ha azok tovább folytatódnak, csak ehhez hasonló, hamis környezetben láthatjuk a jövőben a természetet. Ilyen például az állatok látványa az állatkertekben.

Őskori sziklarajzokat pusztított el az amazonasi tűzvész

Kőkorszaki sziklafaragásokat rongált meg és pusztított el Santa Cruz területén az amazonasi erdőtűz. Danilo Drakic régész szerint a nemzet örökségét jelentő műalkotások kormozottak lettek, megrepedtek a sziklák a hő hatására. A pontos károkat egyelőre nem sikerült megállapítani tekintve, hogy még nem sikerült elfojtani a lángokat.

A kiállítás éjszaka is megtekinthető, teljesen ingyen. Ekkor mesterséges fények világítják meg az erdőt, tovább erősítve Littmann gondolatait. Az installáció október végéig lesz megtalálható a stadionban. Ezt követően az épülettől nem messze teljesen újratelepítik azt, véglegesen.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Meghalt Makkai Ádám költő, az első ’56-os menekült, aki bekerült a Harvardra

"Kezdetben 80 centes órabérért konyhai kisegítő voltam, aztán 1957-ben én voltam az első '56-os menekült, aki bekerült a Harvardra" – mondta erről az időszakról egy interjúban.

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni

Billie Eilish lesz a legfiatalabb énekes, aki James Bond-film főcímdalt énekel. A legendás franchise a Z-generációs sztárral kíván átlépni a 21. századba.

Így néznek ki a ’90-es és 2000-es évek popikonjai

Kíváncsi vagy, mennyit változtak kedvenc zenészeid az elmúlt évtizedekben?

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

Klímavédelem? Emberi jogok? Oktatás vagy vezetékes víz- és csatornahálózat kiépítése a fejlődő országokban? Mutatjuk, hogy mely ügyeket kik karolták fel a leghíresebb sztárok közül.

ez is érdekeltéged
<3