A svájci művész, Klaus Littmann 300 fát telepített egy osztrák stadionba, írja a My Modern Met. A For Forest—The Unending Attraction of Nature kiállítás megmutatja, milyen mesterséges környezetben marad fenn a természet, ha nem vigyázunk.

A klagenfurti Wörthersee Stadion ad otthont annak a 300 fának, amit Klaus Littmann telepített. A művész egy közel 30 éves festménytől vette át az ötletet, melyet Max Peintner alkotott meg.

Klaus Littermann For Forest Festmény
Max Peintner ‘The Unending Attraction Of Nautre’ Című Festménye, Melyet Klaus Littmann Színezett És Ültetett Át A Valóságba / Fotó: Klaus Littmann

Littmann az installációval szeretne felszólalni az erdőírtásokkal szemben. Szerinte ugyanis ha azok tovább folytatódnak, csak ehhez hasonló, hamis környezetben láthatjuk a jövőben a természetet. Ilyen például az állatok látványa az állatkertekben.

Őskori sziklarajzokat pusztított el az amazonasi tűzvész

Kőkorszaki sziklafaragásokat rongált meg és pusztított el Santa Cruz területén az amazonasi erdőtűz. Danilo Drakic régész szerint a nemzet örökségét jelentő műalkotások kormozottak lettek, megrepedtek a sziklák a hő hatására. A pontos károkat egyelőre nem sikerült megállapítani tekintve, hogy még nem sikerült elfojtani a lángokat.

A kiállítás éjszaka is megtekinthető, teljesen ingyen. Ekkor mesterséges fények világítják meg az erdőt, tovább erősítve Littmann gondolatait. Az installáció október végéig lesz megtalálható a stadionban. Ezt követően az épülettől nem messze teljesen újratelepítik azt, véglegesen.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet