Követem Élet + Stílus Finom és még a klímaváltozás elleni küzdelemben is segíthet...

Finom és még a klímaváltozás elleni küzdelemben is segíthet – mi az?

Hirdetés

Előre lelőjük a poén: az alga. A Mind Body Green életmód-újságírója felkeresett egy vállalkozót, aki már 15 éve foglalkozik jótékony algatermesztéssel. Bren Smith mesélt a klímaváltozás és a túlnépesedés problémáira megoldást jelenthető innovatív mezőgazdasági technológia előnyeiről és jövőbeli kihívásairól, valamint az alga mint ipari nyersanyag további felhasználási lehetőségeiről.

1
Gúnyolódástól DiCaprio dokumentumfilmjéig

Bren Smith algatermesztő / Fotó: Thimble Ocean Farm
Hirdetés

Amikor Bren Smith 15 évvel ezelőtt elkezdett algát termeszteni, volt kollégái, a halászok kiröhögték a kikötőben. Smith már akkoriban, közvetlen közelről észlelte a túlhalászás hatásait, ugyanis maga is a Bering-tengeri tőkehal-halászatból élt. Rájött, hogy a klímaváltozás korában másképpen kell a vizeinkhez viszonyulni. Bejött: a halászok azóta már nem poénkodnak rajta, hanem kikérik a tanácsait.

Smith megalapította a saját nonprofit szervezetét, a GreenWave-et, amely fő küldetése az általa kidolgozott gazdálkodási modell elterjesztése. A fenntartható modell megtanít arra, hogyan lehet algát termeszteni és egyéb hasznos, tengervízben élő állatfajokat tenyészteni. A gazdálkodás a lehalászással és begyűjtéssel ellentétben jóval fenntarthatóbb megközelítés, mert nem meríti ki az értékes ökoszisztémákat. A hagyományos, a környezetet károsító mezőgazdasági technikák helyett jelenleg hatalmas az igény minden újításra.

Outplant kelp seed on the Floating Classroom – check! Watch Michelle carefully guide the seed spool along one of the horizontal kelp lines on the farm as Jill expertly drives the boat parallel to the line. #oceanfarming #regenerativeoceanfarming #outplanting #kelp #kelpseed #heartCTgrown #thimbleislands #connecticut #longislandsound #wishusluck

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Bren Smith nemrég egy könyvet is kiadott tapasztalatairól. Az Egyél, mint egy hal – egy halászból lett fenntartható óceán-gazdálkodó kalandjai (Eat Like a Fish: My Adventures as a Fisherman Turned Restorative Ocean Farmer) című kötet promózása mellett Leonardo DiCaprio dokumentumfilmjében, a klímavészhelyzetre gyakorlati, innovatív megoldásokat bemutató Ice on Fire-ben  is szerepelt.

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3