Etiópia megpróbálja megfékezni a klímakatasztrófát, így 350 millió fát ültetett egyetlen egy nap alatt.

Körülbelül 350 millió fát ültetett Etiópia a klímakatasztrófa megfékezése érdekében, írja a The Guardian brit hírportál. Ezen projekt a ” nemzeti zöld örökség” kezdeményezése, aminek keretén belül 4 milliárd fát szeretnének ültetni az országban még ezen a nyáron.

Etiópia Faültetés Klímakatasztrófa
Az Etióp Miniszterelnök, Abiy Ahmed Fát Ültet Addis Ababa Városában / Fotó: Aron Simeneh

A “zöld örökségben” minden lelkes etióp legalább 40 csemetét ültet el a földbe. A kormány célja, hogy visszaszorítsák az erdőpusztítás és a klímaváltozás hatásait.

Leonardo DiCaprio még egy gyomrost vinne be a klímaváltozásnak és fajpusztulásnak

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Mint ismert, Etiópiában gyakran áll be aszály, így még inkább prioritást élvez ezen projekt.

Az ENSZ adatai szerint Etiópia erdősége mindössze 4 százalék volt a 2000-es évek idején. Ez 35 százalékról esett le alig egy száz év alatt.

Etiópia technológiai és innovációs minisztere, Dr. Getahun Mekuria Twitteren számolt be, hány fát ültettek egy nap alatt.

No Title

353,633,660 Tree Seedlings Planted in 12 Hours. This is in #Ethiopians Regional Shares of Trees Planted today.#PMOEthiopia #GreenLegacyEthiopia pic.twitter.com/2BkTDtYedC

Már kora reggel, hétfőn 353 millió csemetét helyeztek a földbe. Egy korábbi világrekord a legnagyobb számban ültetett fa kapcsán 50 millió volt egy nap alatt. Ezt India tartotta 2016-ban.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet