Etiópia megpróbálja megfékezni a klímakatasztrófát, így 350 millió fát ültetett egyetlen egy nap alatt.

Körülbelül 350 millió fát ültetett Etiópia a klímakatasztrófa megfékezése érdekében, írja a The Guardian brit hírportál. Ezen projekt a ” nemzeti zöld örökség” kezdeményezése, aminek keretén belül 4 milliárd fát szeretnének ültetni az országban még ezen a nyáron.

Az etióp miniszterelnök, Abiy Ahmed fát ültet Addis Ababa városában / Fotó: Aron Simeneh

A “zöld örökségben” minden lelkes etióp legalább 40 csemetét ültet el a földbe. A kormány célja, hogy visszaszorítsák az erdőpusztítás és a klímaváltozás hatásait.

Leonardo DiCaprio még egy gyomrost vinne be a klímaváltozásnak és fajpusztulásnak

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Mint ismert, Etiópiában gyakran áll be aszály, így még inkább prioritást élvez ezen projekt.

Az ENSZ adatai szerint Etiópia erdősége mindössze 4 százalék volt a 2000-es évek idején. Ez 35 százalékról esett le alig egy száz év alatt.

Etiópia technológiai és innovációs minisztere, Dr. Getahun Mekuria Twitteren számolt be, hány fát ültettek egy nap alatt.

Dr.-Ing. Getahun Mekuria on Twitter

353,633,660 Tree Seedlings Planted in 12 Hours. This is in #Ethiopians Regional Shares of Trees Planted today. #PMOEthiopia #GreenLegacyEthiopia

Már kora reggel, hétfőn 353 millió csemetét helyeztek a földbe. Egy korábbi világrekord a legnagyobb számban ültetett fa kapcsán 50 millió volt egy nap alatt. Ezt India tartotta 2016-ban.