Követem Élet + Stílus Zseniális (ki)oktatóvideót készített két humorista Greta Thunberg trolljainak

Zseniális (ki)oktatóvideót készített két humorista Greta Thunberg trolljainak

Promóció

Agatha Christie Miss Marple-on keresztül több alkalommal bölcsen megüzente: az emberi természet a világon mindenütt egyforma. Pontosan ez az elv érvényes Greta Thunberg megítélése kapcsán is a közösségi média fotelaktivistáira Ausztráliától Magyarországig. Hétmilliárd (lassan 8) klímaszakértő bolygója vagyunk.

Promóció
- Advertisement -

Az ABC Australia a Twitteren osztotta meg a kisfilmet az alábbi ajánlással: “Bátran tekintse meg, ha Ön olyan felnőtt ember, akit idegesít egy 16 éves aktivista”, szúrta ki a Euronews.

Greta Thunberg állja a trollok mocskolódását / Illusztráció: Lucas Varela / Financial Times

Mark Humphries és Evan Williams, két szatirikus humorista készítette a frappáns jelenetet a trollok gyűlölködő kommentjeire válaszul.

Miről szól a videó?

A sztori főszereplői konszolidáltnak és felnőttnek tűnő emberek a maguk problémájával. A fő konfliktus minden esetben abban nyilvánul meg, hogy valamiért irritálja őket a svéd lány, aki meg akarja menteni a bolygónkat.

“Ne rám figyeljetek, hanem a tudósokra!” – Greta Thunberg üzen a világnak / Vélemény

2018 nyarán európai rekordokat döntő hőhullámok és erdőtüzek söpörtek végig kontinensünk északi felén. Nem kevés svéd földterületet pusztított el a tűz, egészen az Északi-sarkig. Az akkor 15 éves Greta ezért egy napon, iskola helyett, leült a svéd parlament elé. Egyedül ült az aszfalton, mert senki sem csatlakozott hozzá.

Az egyik férfi ráordít a tévére, amint éppen Gretát mutatják az ENSZ klímacsúcson. Ám emberünknek hirtelen bevillan, hogy legnagyobb szerencséjére létezik már egy segélyvonal! A következő jelenetben már a telefonközpontot látjuk, ahol az egyik végtelenül türelmes ügyintéző felveszi a telefont:

Üdvözlöm! Ön a Greta Thunberg segélyvonalat hívta. Miben segíthetek?

Aztán jön még egy sor középkorú felnőtt ember, akik mindenféle ügyes-bajos dolgaikat és frusztrációikat Greta Thunbergen vezetik le. A higgadt és mosolygós ügyintéző a vonal túlsó végén megnyugtatja őket: az a dolguk, hogy elviseljék őket és problémájukat, akármilyen nevetségesek is.

Etiópia 4 milliárd fát ültet, hogy megakadályozza a klímakatasztrófát

Körülbelül 350 millió fát ültetett Etiópia a klímakatasztrófa megfékezése érdekében, írja a The Guardian brit hírportál. Ezen projekt a ” nemzeti zöld örökség” kezdeményezése, aminek keretén belül 4 milliárd fát szeretnének ültetni az országban még ezen a nyáron. A “zöld örökségben” minden lelkes etióp legalább 40 csemetét ültet el a földbe.

Az egyik férfi, akit Mark Humphries alakít, arra panaszkodik, hogy az egész színjáték már túl messzire ment, és most Greta egy kamu ENSZ csúcson beszél. Amikor a férfi meghallja, hogy a lány az igazi ENSZ-nél tesz látogatást, kiejti a kezéből a kagylót és elájul.

A videó azokra az ostobábbnál ostobább kommentekre hívja fel a figyelmet, amelyek Thunberget vették kereszttűz alá az elmúlt hónapokban. Kigúnyolja az online fotelharcos trollokat, akik álprofilok és a billentyűzet mögül osztják az észt a közösségi médiában. Továbbá kiosztja azokat a megmondóembereket is, akik remek tanácsokat tudnak adni azzal kapcsolatosan, hogyan kell környezettudatosabban élni, amikor a környezetvédők is bort isznak és vizet prédikálnak.

Mark Humphries on Twitter

THE GRETA THUNBERG HELPLINE: For adults angry at a child. https://t.co/JAtIKyG4Va

A videó Gretához is eljutott a Twitteren, aki így reagált rá: „Kitartást mindenkinek – már van rá segítség!”

Mit nem bírnak az emberek Greta Thunbergben?

Az ENSZ klímacsúcson tartott átütő beszéde óta ismét néhányan kirohantak a svéd tinédzser ellen és lehangolóan negatív üzenetekkel bombázzák. Egy brit televíziós műsorvezető például a következőket twittelte:

Most aztán nagyon-nagyon mérges lett a klímaváltozás miatt, egy csomó kihasznált felnőtt és több millió rettegő gyerek.

Egy brit Brexit-párti üzletember azon kezdett el viccelődni, hogy mi lenne, ha a jacht, amin Greta Amerikába utazott (a zéróemisszió jegyében – a szerk.) elsüllyedne egy rejtélyes baleset folytán. Egy amerikai politikai elemző pedig egyenesen a náci propagandához hasonlította a tinilányt: „Gyerekeket, főleg északi típusú, pirospozsgás arcú, copfos lányokat gyakran használtak fel a náci propagandában” – írta és egy fotóval is alátámasztotta gondolatát.

Fatboy Slim újrakeverte 20 éves slágerét Greta Thunberg tiszteletére

Greta Thunberg, a világ leghíresebb aktivistájának szenvedélyes beszédét nem sokkal a metálfeldolgozás után immáron house változatban is meghallgathatjuk Fatboy Slim remixének köszönhetően. Mint ismeretes, a svéd klímaaktivista cseppet sem fogta vissza szavait és érzelmeit, amikor számonkérte a vezető politikusokon a jövőjükért aggódó fiatalok nevében, hogy eddig nem tettek semmit a klímavészhelyzet megállításáért.

Természetesen a nemzetközi média vezető híroldalai sem mehettek el szó nélkül a jelenség mellett és véleménycikkekben próbálták megfejteni a klímaaktivista felé irányuló gyűlölethullám titkát. A Financial Times például  arról közölt egy okfejtést, hogy a középkorú férfiak miért gyűlölik Greta Thunberget. Az Independent pedig azt állította, hogy Greta azért kerülhetett a férfiak célpontjába, mert az eddigi női hírességekkel szemben a lány szexuálisan értelmezhetetlen számukra.

Ugyanis, érvel a cikkíró, David Attenborough, Leonardo DiCaprio és Mark Ruffalo szintén közvetítettek apokaliptikus üzeneteket a világnak, mégsem kaptak gyűlölködő reakciókat.

A fentiekkel ellentétben a két humorista megfejtése a videóban: “Amikor gyerekek felnőttként cselekednek, annak hatására felnőttek gyerekesen viselkedhetnek.”

Promóció
ForrásEuronews
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3