Sokkoló képek készítésére inspirálta a fotósokat a klímaváltozás

Az éghajlatváltozás hatásai „ihlették meg” azokat a fotósokat, akik az Év természetfotósa versenyen a művészet erejével kívánták felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, írja a Fubiz.

A CIWEM szervezésében létrejött Év természetfotósa kiállítás azokat a szörnyű hatásokat mutatja be, amiket az emberiség okoz a bolygónak.

aragon renuncio
A klímakatasztrófa egyik kis áldozata / Fotó: Aragon Renuncio

Mindemellett ünnepli az emberek túlélésre és az innovációra való képességét is, amely reményt adhat arra, hogy felülkerekedhetünk a kihívásokon.

A verseny ráirányítja a figyelmet az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődéssel kapcsolatos törekvéseire is.

A brit tinédzserek sem tűrik vezetőik tétlenségét a klímakatasztrófa kapcsán

Világszerte nagyszabású klímasztrájk zajlott, emberek milliói szüneteltették a munkát és álltak fel az iskolapadok mellől azért, hogy ráirányítsák a nagyhatalmak vezetőinek figyelmét a világ megmentésére, hiszen a klímakatasztrófa már valóság. A tiltakozás csúcspontja New Yorkban, az ENSZ székházában zajlott, de világszerte aktivisták csatlakoztak a mozgalomhoz, Ugandától Delhiig, Prágától Sydney-ig.

A társadalom minden rétegének erőfeszítéseket kell tennie, hogy eredményesen lehessen felvenni a harcot a klímaváltozással, a szegénység felszámolásával és korunk meghatározó problémáival.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból