A Window és Saverne zenekar után Kocsis Bence szólóprojektbe fogott. Az OIEE olyannyira jól debütált, hogy az első, a Stays like this dalhoz készült videóklipje elnyerte a 2019-es Magyar Klipszemle fődíját Legjobb látvány kategóriában. A Still Dey Inside pedig a BBC rádióállomásán is hallható volt. Ezúttal pedig megjelent az első nagylemeze, az Urban Camouflage.

Több mint 10 éve a szakmában

Kocsis Bence producerként, dalszerzőként, szervezőként, multimédia alkotóként és zenészként több mint egy évtizede aktív tagja a magyar underground zenei életnek olyan projektek, zenekarok élén, mint az élő improvizációkra épülő elektronikus zenei sorozat, a WOPO-WOPO, a Saverne vagy a Window zenekar. Új elektronikus szólóprojektjét, az OIEE-t 2019-ben indította útjára, amelynek égisze alatt már 6 single-t és egy klipet is kiadott.

Kocsis Bence Oiee Zenekar
Kocsis Bence, Aki Elindította Oiee Nevű Szólóprojektjét / Fotó: Fejér Bernadett

Ahogy Kocsis zenei munkásságára általában véve, az OIEE projektre is jellemzők az effektív dallamok és fülbemászó hookok. Főbb műfaji irányvonalai a nudisco, a dance és az R&B, amelyben instrumentális hatások keverednek house, techno, disco és trance elemekkel és modern soul-szerű énekkel. Eklektikus tánczene, kompromisszumok nélkül.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az OIEE-vel ki akartam próbálni, milyen más énekesekkel dolgozni, akár remixek formájában. Nagyon sok zeném gyűlt össze, amiknek szerettem volna létrehozni egy külön platformot, ami inkább produceri munka, és kevésbé kötik a klasszikus zenekarra jellemző kompromisszumok[/perfectpullquote]

– nyilatkozta tavaly Kocsis az Indexnek a Stays like this, az első dalának megjelenése kapcsán.

 A BBC is felfigyelt rá

Az album első dalához, a Stays Like Thishez készült klip elnyerte a Legjobb látvány kategória fődíját a 2019-es Magyar Klipszemlén. A Still Dey Inside pedig a BBC 1Xtra rádióállomás is felfigyelt.

Hanna Focus Kredit Kiss R Barnabás
/ Fotó: Fejér Bernadett

Ezen dalhoz készítette el Kocsis a második videóját, amely gyakorlatilag összművészeti projekt; a klipben látható koreográfiát amatőr táncosok bevonásával dolgozták ki, egy improvizációra épülő miniworkshop után.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Minimális instrukciókkal, egy többórás szabad táncra épülő forgatást vettünk fel, ami az ösztönösséget igyekezett előtérbe helyezni a profi táncosok mellőzésével. [Ez] Egy pincében tartott technobuli és egy tábortűznél való törzsi tánc keresztezése[/perfectpullquote]

– mondta Kocsis a 24.hu-nak a klippremier apropóján.

OIEE

OIEE, Category: Artist, Albums: Urban Camouflage, Singles: Drown (Sebastian Le Shuff Remix), Drown, Still Dey Inside, Upsides, Hanna Focus, Top Tracks: Still Dey Inside, Stays Like This, Drown, The Cookie Jar, Ylow Crystals, Biography: OIEE is the colorful electronical solo project of Bence Kocsis launched in 2019.

A szóban forgó szám – április 24-i megjelenése óta – néhány nap alatt több editorial playlistre is felkerült a Spotify, a Deezer és az Apple Music felületén is.

Az első OIEE-nagylemez Urban Camouflage címmel május 8-án jelent meg. Az albumon közreműködött: M3nsa (UK/GH), Amaarae (US/GH), Zahár Fanni (Abasé), Kiss Flóra (Floras Floras), Boros Levente aka Levtoystore (Amoeba, The Qualitones), Novan (Mörk, Wopo Wopo), Horváth Hanna (Funkorporation), Bognár Szabi (Abasé).

OIEE X M3NSA feat. AMAARAE – Still Dey Inside (Official Video)

Listen to the song on all streaming sites: https://IDOL.lnk.to/Still_Dey_Inside Video by Kiss Péter & Kocsis Bence Dance Concept: Korom Sára, Szőke Eszter, C…

Az Urban Camouflage – ahogyan arra a neve is utal – kísérletet tesz arra, hogy bemutassa, hogyan keveredhet egymással az organikus és a mesterséges világ, a hétköznapok felszínes monotonitása és a mélyebbről jövő, ösztönös energiák. A lemezhez készülő három videóklipekben és egyéb kreatív anyagokban is ez a párhuzam köszön vissza.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet