Kocsis Máté szerint a politikai ellenfél nem az ellenzék, hanem a sajtó, amit le kell győzni

Kocsis Máté és Deutsch Tamás a 8. kerületben tartott lakossági fórumot. A volt helyi polgármester azt mondta, nem az ellenzéki pártok a politikai ellenfelei a kormánynak, hanem a kormánykritikus sajtó.

Kétórás lakossági fórumot tartott Deutsch Tamás EP-képviselő és Kocsis Máté, a 8. kerület országgyűlési képviselője, volt helyi polgármester. Az Index tudósítása szerint a rendezvényen tulajdonképpen a bevándorlás adta a kohéziós erőt.

kocsis máté szabad sajtó ellenzék
Kocsis Máté Budapest VIII. kerületének polgármestere beszédet mond A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián Budapesten, a Millenárison 2016. március 12-én. A tanácskozást a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) szervezte / Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Ennek fényében Svédország és Szudán közt egyenlőségjelet tetttek.

Kocsis Máté, aki a fórum végén kapott szót, elmondta, nem az ellenzék, hanem a kormánykritikus sajtó a politikai ellenfele a kormánynak.

Sőt, meg is nevezett néhányat: HVG, Index és 444. Hozzátette, hogy a politika, ahogyan a sport is, folyamatos háború, és az ellenfelek legyőzéséről szól. Aligha lehet nem félreérteni, és nem fenyegetésnek venni a kijelentését.

Orbán Viktor: A mi horizontunk 2030 / ContextUs.hu

Ennek megfelelően a beszélgetésben nem feszültek egymásnak túlzottan a felek, a kérdések és a válaszok harmonikusan épülnek egymásra, erre példa már egyből az első kérdés és felelet: Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! – ezzel a címmel rendeztek összellenzéki tüntetést néhány nappal ezelőtt. A jókívánság alighanem irónia volt, ugyanis főként az ön távozását követelték.

A HVG megjegyzi, hogy maga az elhangzott kijelentés – “a média az ellenség” – vélhetően tudatosan Donald Trump egykori tanácsadója, Steve Bannon mondatait idézi. Ezzel az amerikai mainstream médiára utalt, amely többségében Trumppal ellentétes nézeteket képvisel.

Kínosan szabadkoztak Vona Gábornak a kormánypárti sajtómunkások

Itt például azt írta meg és : valótlanul híresztelték, hogy a politikus húszmilliós Audit kapott Simicska Lajostól. De kénytelenek voltak azt is közölni, hogy Vona valójában nem dicsőítette Allahot, nem éltette Haynaut és nem fogadta tiszteletbeli tagjává egy török terrorszervezet – írja a Magyar Hang.

A fórumon továbbá sérelmezte Kocsis Máté a 24.hu tudósítását, amelyben a fotókon idős embereket láthattak az olvasók, mintha ezzel azt akarta volna kommunikálni 24.hu, hogy le lehet győzni a kormánypártokat.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból