Egyre több 90 éves brit kokainozik, az unokáiktól kapják a drogot

Az idős nyugdíjasok az Egyesült Királyságban egyre inkább kokainfüggők.

Egyre magasabb a kokainfüggő idősek száma

Rekordot ért el a kokainhasználat miatt kórházba kerülő idősek száma Angliában, ahol a drogot már nem csak a fiatal korosztály használja előszeretettel, hanem a nagyszülők is – írta a Mirror brit lap.

A lap idézte az NHS brit nemzeti egészségügyi szolgálat adatait, ami szerint 14, kilencven évesnél idősebb embert kellett kezelni az idei év első négy hónapjában kokainhasználat miatt kialakult egészségügyi problémák miatt. Ez a szám tavaly mindössze kilenc volt.
Egy függőkkel foglalkozó magánklinika vezetője a lapnak elmondta, hogy egyre több idős nyugdíjas fordul meg náluk, mióta a kokain könnyebben beszerezhető lett az országban.

Megszokottnak számít

Jan Gerber közölte, szerintük ugyanazon okok miatt kezdenek el használni kokaint, ami miatt az alkoholhasználat és a gyógyszerekkel való visszaélés is gyakori az idősek körében. Így próbálják kezelni a fizikai fájdalmakat, a magányt és a halál közelsége miatt kialakult szorongást.

Gerber elmondása szerint megszokottnak számít, hogy az időseket a saját unokáik látják el kokainnal.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
A lap közlése szerint tavaly több mint 12 500 embert kellett kezelni kokain miatt kialakult mentális problémák miatt, és ez a szám egy évtizede még kevesebb, mint ötezer volt. A betegek többsége húsz és 39 év közötti.

Érdekesség, hogy néhány napja számoltunk be arról a nőről, akit nagy meglepetés ért. A nagymamája régi személyes dolgait nézegette át, és kezébe akadt egy hetvenes évekbeli kokainszívó készletet.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk