Korlátlan időre eltiltották a tanítástól.

Borítékban kapta a kokaint

A 35 éves Barbara Twumasi esküvőre volt hivatalos, ahol egy borítékban kokaint kapott, majd kipróbálta azt– számolt be a Daily Star.

Az eset még 2019-ben történt, ám a testület csak most hozott ítéletet. A Londonban dolgozó tanárnő hiába védekezett azzal, hogy cukornak vagy sónak gondolta, a szakmai bizottság nem fogadta el a indokát.

A szakmába vetett közbizalom megőrzése érdekében eltiltásra vonatkozó rendelkezést kell meghozni

– írta a brit kormány alá tartozó Teaching Regulation Agency (Pedagógiai Szabályozási Ügynökség) a jelentésében.

A hírportál által közzétett, fentebb is említett jelentésből az is kiderült, hogy korlátlan ideig tilos tanítania Twumasinak, nem taníthat semmilyen általános iskolában, ún. sixth form college-ben (a gimnázium utolsó két évét hívják így Angliában), ifjúsági szállón és gyermekotthonban sem Anglia területén.

A testület döntéshozója, Alan Meyrick továbbá kijelentette, hogy a 35 éves tanárnő ugyan kérheti a tiltó végzés hatályon kívül helyezését – legfeljebb 2023. december 20-ig –, ám addig is érvényben marad a tanítástól való eltiltás.

Az átkutatás során is találtak nála kábítószert

Mint írta a Daily Star, a tanárnőt 2019. február 9-én állította elő a rendőrség, amely az autójában találta Twumasit.

A rendőrség átkutatta Twumasit és autóját. A kabátja zsebében egy fémdobozt találtak, benne egy kis, átlátszó zacskóval, amely fehér port tartalmazott.

A rendőrség által végzett tesztelés után megerősítették, hogy a por nem „cukor vagy só”, hanem kokain.

Letartóztatása után drogteszt elvégzésére is kötelezték, amely pozitív lett. Ezt azonban az akkori vezető tanárának nem jelentette. A testületnek azzal indokolta mindezt, amikor rákérdeztek erre, hogy félt, bár tudta, el kell mondania neki.

Kapcsolódó cikk

„Csak be akartam menni, elmondani neki, mi történt, és átadni neki a levelet, de izgultam. Akkor a rendőrség biztosított arról, hogy elküldik az iskolának az információkat” – idézte a tanárnőt a hírportál.

Az Egyesült Királyságban egyébként előkelő helyen szerepel a képzeletbeli listán a kokain a fogyasztók körében. Mint beszámoltunk róla, egy friss felmérés szerint egyre több idős nyugdíjas is fogyaszt kokaint. Gyakran az unokái szerzik be nekik az A-listás kábítószert.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet