Hogyan romlik meg egy párkapcsolat? Bognár Bandi hálószobaprojektje, a Kolibri új kislemeze, a B-oldal az elszakadástól a gyógyulás útján való elindulásig követi nyomon mindezt.

A Kolibri B-oldala

Bognár Bandi úgynevezett hálószobaprojektje, a Kolibri 2018-ban indult útjára, akkor még angol nyelven. Alapvetően egyszálgitárra írja dalait, és később tesz hozzá akár plusz szintiszólamokat, vokálsávokat. A dalszerzés folyamata tehát remekül leképezi a projekt jellegét: tiszta gondolatoktól jutunk el komplex érzelmek kavalkádjáig úgy, hogy végig maximálisan azonosulni tudunk a dalokkal. 

A május 3-án megjelent B-oldal témájában egyfajta folytatása a korábbi, Szívavató című kislemeznek, ahol egy párkapcsolat megromlását követhetjük végig, a veszekedések és az egymással való küzdelem felismerésének témájával.

Kolibri Zenekar Bognar Bandi B-Oldal
Bognár Bandi, A Kolibri Hálószobaprojekt Atyja / Fotó: Kálmán Gábor

A B-oldal ezt viszi tovább a párkapcsolat széthullásának egészen a végstádiumáig, az elszakadásig, valamint a gyógyulás útján való elindulásig. Az kislemez produceri munkálataiban pedig a Platon Karataevből ismert Cz.K. Sebő volt Bognár Bandi segítségére. A legexportképesebb magyar zenekarral, a Platon Karataevvel a Kikeltető nevű tehetségkutatón barátkozott össze Kolibri.

Toxikus párkapcsolatra ismerve az Altatóban

A kislemezen helyet kapott a korábban megjelent Zöldeskék, valamint egy új dal is, az Altató.

A Kolibri atyja a ContextUsnak elmondta, több mint két évvel ezelőtt írta meg az Altatót. Nem volt zökkenőmentes, hiszen „hatalmas küzdelem árán” tudta befejezni. Mint hozzátette, állandóan átírta a szöveget, de valahogyan mindig visszatért hozzá. Azonban ahogy aprólékosan kibontotta, el kezdte felismerni, hogy toxikus párkapcsolatban él. Ennek tudható be, hogy közel fél év kellett, míg újra el tudta játszani. 

Eleinte felmerült bennem, hogy ez a dal vajon mennyire öncélú, és mennyire tesz hozzá a hallgatóknak bármi jót az életéhez. Végül arra jutottam, hogy annyira sok szenvedéssel jár egy ilyen kapcsolat, hogy ha akár egy embernek is kicsit a „fejére tudok koppintani” és rájön esetleg, hogy ez nagyon hasonlít arra, amit ő átél, akkor talán ezzel tudok segíteni

– mondta Bognár Bandi a dalról. Hozzátette: „pont az van benne, amit érzek, semmivel sem több vagy kevesebb”.

Kolibri - Altató

2021 B-oldalAltatóZene, szöveg: Bognár Bandi Producer: Czakó-Kuraly SebestényStáb: Tompa Lukács Sámuel, Gara Ádám, Tompa Blanka, Bognár BandiTipo: Kocsis And...

A Zöldeskékhez hasonlóan az Altatóhoz is készült videóklip, amelyben Tompa Blanka illusztrációit és grafikáit roncsolta és torzította Tompa Lukács Sámuel és Gara Ádám. A technikával az elszakadást és a fájdalmat szerették volna érzékeltetni. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.