Fesztivál Határfeszegető művészeti projektek a III. Kolorádó Fesztiválon

Határfeszegető művészeti projektek a III. Kolorádó Fesztiválon

Promóció

Főként nem a kánonba illeszkedő, kísérletező és néha meghökkentő, vizuálisan is ingerlő performanszokat, installációkat, darabokat láthatunk az idei Kolorádó Fesztiválon.

Promóció
- Advertisement -

Nagyon a mai kor szülöttei ők, az alkotók, de egyben termékei és formálói is. Olyan kollektívák kapnak teret, akik azonosulni tudnak azokkal az értékekkel, amiket a Kolorádóval képviselni szeretnének a szervezők. Ilyenek a nyitottság, elfogadás, kritika a világgal és persze magunkkal szemben is.

A legtöbb produkció fiatal, pályakezdő művészek projektje. Szörnyen aktuális, a mai korba ágyazott érzeteket, történeteket, karaktereket és kérdéseket dolgoznak fel.

És általában ezt úgy teszik, hogy nem csak a saját határaikat feszegetik, hanem a művészeti ágak között is ugrálnak, inspirálódnak.

A Gray Box kollektíva alapvetően performanszokkal készül, mint a Feminin-Maszkulin workshop, de ezekben az actekben kifejezetten fontos a neonos-csillogó tüll vizualitás, maga a díszlet. De közben nem keveset merítenek színházból, divatból, mindenből.

http://contextus.hu/a-hinds-az-analog-balaton-es-avalon-emerson-is-fellep-a-kolorado-feszten/

A Kolorádó helyszíne maga elég érdekes, a nagy erdővel, mezővel, ösvényekkel, árokkal és kis utakkal. A legtöbb produkció azért is lesz újszerű, mert nem egy belvárosi térben formálódik, hanem az erdő díszletére szabva alakul. Például a Trafóban debütált DEEPER, Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre közös produkciója is felpróbálja magának az egész fesztivál területét.

A III. Kolorádó Fesztivál művészeti line-upja

Installációkkal is készül a Kolorádó, a mome-s szentképpé avanzsált Holy Olga nyúllal és sukársággal kápráztat, Nagy András (XYZ) pedig az emberi árnyékot használja az interakcióra technológia vezérelt kinect-jével, így teljesen valós időben, a mozgásra azonnal reagálva jön létre a kép.

Olyan dolgokat válogattak ki a szervezők, melyek társadalmi, aktuális dolgokra reflektálnak, de egy fesztivál környezetben is működnek.

Ráadásul szörnyen izgalmas a határfeszegető attitűdjük és a folyamatosa keresése az énnek és a másiknak, no, meg persze a világban rejlő értelemnek, vagy épp értelmetlenségnek. A cél az, hogy a fiatal művészeket bevonják a közös építkezésbe, hogy újszerű kölcsönhatások jöjjenek létre, hogy a városból és saját közegből kiszakadva egy más térben hozza össze a magyar kortárs alkotókat. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3