2018 június 13-17 közt ismét azoké az adyligeti cserkészpark, akik szeretnék kiszakítani magukat a mindennapi üzemmódból, és részesei lenni egy két éve formálódó közösségnek. Itt a III. Kolorádó Fesztivál első line-upja!

Hirdetés

Ehhez olyan nemzetközi fellépőket hívtak, akik a saját terepükön a legeredetibb hangoknak számítanak. Nemzetközi viszonylatban is a frontvonalban zenélő előadók jönnek, és a klubzenei palettát is olyanra faragták a szervezők, hogy az még a barcelonai Sonar egyik helyszínén is nagyot ütne. Mellettük a magyar popzene krémje, összművészeti és civil programok várják a látogatókat ezen a nyári hosszú hétvégén.

Színpadra lép a 21. századi elektronikus R&B fáklyahordozója, az etióp származású Los Angeles-i énekesnő, Kelela

Tavalyi nagylemezét, a Warpnál megjelent Take Me Apartot a Pitchforktól kezdve a Dazeden át a Billboardig mindenki 2017 legjobb albumai között emlegette.

És még a ContextUs is írt a legújabb klipjéről. Nem csoda, hiszen friss hangzásán most is olyan haladó szellemiségű producerek dolgoztak, mint Arca, Bok vagy Jam City. 

Jön a Nathan Williams vezette San Diegó-i Wavves is, ami már tíz éve a tömegek és kritikusok ünnepelt sztárja, ha zajongó szörfpopról van szó.

A hedonista gitárzene rá fog találni a megfelelő közönségre Kolorádóban, hiszen a frontember egy ízben maga kérte a Twitteren, hogy gyűlölködők, homofóbok, rasszisták és trumpisták ne látogassák a koncertjeit.

Indie-vonalon csatlakozik még a montreali TOPS, akik ragadós-boldog dalaikkal biztosan mindenkit az ujjuk köré csavarnak.

A nyárra reagálva érkezik – először Magyarországra! – Ghána egyik legragyogóbb jelensége, Ebo Taylor, aki a szülőföld nemzeti műfajának, a highlife-nak az egyik utolsó mohikánja. Az elmúlt hatvan évét gyakorlatilag egyhuzamban végigzenélő gitáros-zenekarvezető-producer ellenállhatatlanul karizmatikus jelenség.

Mosolyog, kikiált, betáncol a közönségbe – előre borítékolható a fesztivál egyik legboldogabb órája.

Kolorádó zenei tágulását jelzi a szintén nőkből álló Les Filles de Illighadad fellépése is, akik egyenesen a Szaharából hozzák el a tuaregek zenei kultúráját.

/ Fotó: A Les Filles de Illighadad hivatalos Facebook-oldala

Chino Amobi a fémes indusztriáltól az okkult hangulatú, szocio-költészettel megtolt zajongásig vágja az ösvényt a 2018-as fesztiválon. Az afrikai gyökerű művészek alkototta NON kollektíva társalapítója zavart és elbizonytalanodott korunk nehezen emészthető, de halálosan pontos krónikása.

DIAMOND BLACK HEARTED BOY – I DONT WANT THE REAL

Uploaded by Chino Amobi on 2013-12-08.

Kolorádóban eddig is a táncos gépzene volt az egyik legerősebb húzóerő, és idén már egy 24 órás technóbulival is készülnek. Valamint olyan nevekkel, mint a telt házakat döntögető Perc, a Berghain-rezidens ukrán Etapp Kyle. Sőt, szerb underground pópa Valdimir Ivkovic ellátogat a rétre, vagy éppen a New York-i Umfang, aki ultraminimalista zenéjével a Discwoman technofeminista DJ-kollektíva vezéralakja, aki 2017 egyik legnagyobb felfedezettje.

Jayda G / Fotó: Rafe Scobey-Thal

Nem csak ő erősíti a női frontot: az örömteli szettjével a LÄRMot egyszer már fullra töltő Jayda G is ott lesz, de jön az egzotikusan táncoltató, nagyon friss kanadai RAMZi, Németország egyik legszabadabb szellemű klubestjének, a düsseldorfi Salon Des Amateurs rezidense, Lena Willikens, és a kijevi Cxema partik rezidense Inga Mauer.

A Kolorádó Fesztivál nyilván örül – és persze a fesztiválozók – a külföldi fellépőknek, de mindig is a legjobb magyarokért és a helyszínért az a Kolorádó, ami.

Jön az évek óta stabil nagyszínpados Volkova Sisters és a Middlemist Red, a mindig vidám Ricsárdgír és a Szabó Benedek és a Galaxisok is. 

A nyugati parti underground hiphop magyarországi helytartóiként működő Slow Village, az angyalföldi Sör és Fű, a női technóduó Wave Twins, a szörfös mámorban úszó The Keeymen kolorádózik egyet.

Krúbi – Orbán, Verd Ki A Ferinek

Krúbi Facebook-on: https://www.facebook.com/azigazikrubi/ Instán: https://www.instagram.com/krubiofficial/ Producerek: Max Zorn, Krúbi Mix & Master: Max Zorn Artwork: https://www.instagram.com/therekahorvath/ Szöveg: Feszül a húgyhólyag, megittam pár korsóval Beszaladok gyorsan egy nyilvános mosdóba Az egyik fülkében egy ürge épp a fost tolja Másikon lábbal kopogok kezem be ne mocskoljam De abból is kikiált valaki hogy bocs foglalt Mit csináljak a nadrágomban duzzadó ostorral?

De Korándi Dávid Cappuccino projektje is hesszelni fog a III. Kolorádó Fesztiválon, ami Mayberian Sanskülotts-, Zombie Girlfriend- és Felső Tízezer-tagokból áll. A legújabb hullámmal úszik be a line-upba a szatíra-rapper Krúbi, a szegedi AVANT GANG, az elektronikus tánczenei kánontól elkanyarodó Exiles kiadó showcaselni fog, és lesz KERET-nap és MOME Zaj is. A sornak természetesen még hosszas folytatása várható.

És addig is nézzétek vissza az előző fesztivált, ahol ti mondtátok el a véleményeteket!

Kolorádó: így láttátok ti a fesztivált, ahol mindenkinek megvan a boldogsága

Hirdetés