Költőből zenész vagy zenészből költő? A Belső Parancs első kislemeze

Toroczkay András egy ideig a tollat nem vers-, hanem dalszövegírásra fogta magához. Az egyszemélyes zenekarának, a Belső Parancsnak elkészült az első hivatalos kislemeze. Az album címe Hét szoba, és kilenc dalt hallgathatunk meg rajta.

Az anyag pedig egy tetralógia első része, melynek végső címe Kiegyenlítődés lesz. A Hét szoba természetesen utalás Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára.

A Belső Parancs Paranoid című dalát a Black Sabbath írta, és a Tudod ez a város című dal utolsó szólója is az említett zenekar gitárosától, Tony Iommitól származik. Mármint nem ő játssza…

A Belső Parancs minden dala a Fehérvári út 26. szám alatt, egy lakásban került rögzítésre, de a keverés és a maszterelés is ugyanott zajlott. Kivételt képez a Fekszem melletted című dal, amit Németh Szabolcs lakásában került rögzítésre.

Ebben a dalban ő maga is játszik számos hangszeren, az első keverést is ő végezte. Minden dal szövegét és zenéjét Toroczkay András írta, kivéve, amelyiket a Black Sabbath. 

Íme a kislemez:

BELSŐPARANCS

Listen to BELSŐPARANCS | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 21 Tracks. 35 Followers. Stream Tracks and Playlists from BELSŐPARANCS on your desktop or mobile device.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból