Hallgatom Költőből zenész vagy zenészből költő? A Belső Parancs első...

Költőből zenész vagy zenészből költő? A Belső Parancs első kislemeze

Promóció

Toroczkay András egy ideig a tollat nem vers-, hanem dalszövegírásra fogta magához. Az egyszemélyes zenekarának, a Belső Parancsnak elkészült az első hivatalos kislemeze. Az album címe Hét szoba, és kilenc dalt hallgathatunk meg rajta.

Promóció
- Advertisement -

Az anyag pedig egy tetralógia első része, melynek végső címe Kiegyenlítődés lesz. A Hét szoba természetesen utalás Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára.

A Belső Parancs Paranoid című dalát a Black Sabbath írta, és a Tudod ez a város című dal utolsó szólója is az említett zenekar gitárosától, Tony Iommitól származik. Mármint nem ő játssza…

A Belső Parancs minden dala a Fehérvári út 26. szám alatt, egy lakásban került rögzítésre, de a keverés és a maszterelés is ugyanott zajlott. Kivételt képez a Fekszem melletted című dal, amit Németh Szabolcs lakásában került rögzítésre.

Ebben a dalban ő maga is játszik számos hangszeren, az első keverést is ő végezte. Minden dal szövegét és zenéjét Toroczkay András írta, kivéve, amelyiket a Black Sabbath. 

Íme a kislemez:

BELSŐPARANCS

Listen to BELSŐPARANCS | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 11 Tracks. 31 Followers. Stream Tracks and Playlists from BELSŐPARANCS on your desktop or mobile device.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3