Szabadnak születtél címmel ad nagykoncertet szombaton Koncz Zsuzsa. Az énekes immár tizenharmadik alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a Budapest Sportcsarnokban.

Koncz Zsuzsa Magyarország egyetlen olyan női előadója, aki ilyen sok nagyszabású koncertet adott. 1992-től lép fel ezen a helyen, rendszeresen teltházas koncertjeit több DVD-n örökítették meg. Mostani fellépése a koronavírus-járvány miatt 2020 októberéről elhalasztott koncert pótlása.

A Szabadnak születtél egyben Koncz Zsuzsa pandémia alatt készült és kiadott stúdióalbuma címe.

Az album különleges helyet foglal el lemezeim sorában, a rendkívüli körülmények által rendezett drámai események, történések lenyomata

− idézte Koncz Zsuzsát a koncert szervezője, a Broadway Event MTI-hez eljuttatott közleménye.

Az este során Koncz Zsuzsa ismert slágerei mellett az új lemez dalai is felcsendülnek. Koncz Zsuzsa pályafutása 1962-ben a Ki mit tud-on kezdődött, aztán énekelt az Omegával, az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz is. Az áttörést az Illés zenekarral 1966-ban felvett Rohan az idő című dal (Szörényi Levente és S. Nagy István szerzeménye) jelentette. Első albuma 1969-ben jelent meg Volt egyszer egy lány címmel, összesen 98 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből negyven album.

Legnagyobb slágerei közé tartozik a Valahol egy lány, a Ha én rózsa volnék, a Kertész leszek, a Mama, kérlek, a Kárpáthyék lánya, a Csodálatos világ és a Miért hagytuk, hogy így legyen.

Bródy János a hatvanas évek óta állandó szövegírója, egyben rendszeres zeneszerzője, akárcsak Tolcsvay László. Mint ahogy ebben a cikkünkben is megírtuk, Bródy János dalszövegei Koncz Zsuzsának is sokat jelentenek. A nyolcvanas évektől több más szerzővel is dolgozott, köztük van Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor vagy a 2013-ban elhunyt Bódi László Cipő. Koncz Zsuzsa 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet