A Kongresszus épületébe betörő trumpista lázadókkal párhuzamosan Kínában tavakat törtek ketté – A nap fotói

Az amerikai törvényhozás épületébe betörő Trump-tüntetők egy csoportjának kvázi-puccskísérlete tragédiába fulladt, és egy nő életét vesztette. Mindeközben Kínában és Skócia egyes területein rekordokat döntenek a mínuszok. A nap fotói.

Wimborne, Egyesült Királyság

A délnyugat-angliai Wimborne városának 1950-es évekbeli, 1:10-hez arányú makett utánzatát bemutató Dorset megyében található Wimborne Model Town and Gardens munkatársa az éves téli fenntartási munkálatokat végzi.

Wimborne Model Town and Gardens
/ Fotó: Andrew Matthews / PA

London, Egyesült Királyság

A munkáspárt stratfordi vezetője, Sir Keir Starmer figyeli, amint Dr. Lizzie Goodman beadja a Pfizer/BioNTech gyártásában készült koronavírus elleni oltóanyagot az első páciensnek.

pfizer biontech koronavirus oltas startford Sir Keir Starmer
/ Fotó: Stefan Rousseau / PA

Washington DC, Egyesült Államok

Mike Pence miniszterelnök-helyettes a képviselőház elnöke, Nancy Pelosi jelenlétében átnyújtja a nyugat-virginiai szavazatokról szóló tanúsítványt. A Kongresszus képviselőtestülete egész éjszakán át dolgozott a Trump-szimpatizánsok egy csoportja által elkövetett, Capitoliumba történő, puccskísérletként emlegetett erőszakos behatolást követően. Joe Biden 306-232 elektori szavazat arányában hivatalosan is megnyerte az amerikai elnökválasztásokat Donald Trumppal szemben.

nancy pelosi mike pence amerikai kongresszus joe biden gyozelme
/ Fotó: Getty Images

Addis Ababa, Etiópia

Zarándokló tömeg gyűlt össze Etiópiában a karácsonyi szentmise előtt az afriai építészet egyik remekének számító Bale Wold templom előtt.

addis ababa etiopia imadkozo tomeg
/ Fotó: Mulugeta Ayene / AP

Loch Glascarnoch, Skócia

Terepsíelő siklik el egy időjárás-előrejelző állomás előtt, ahol 2019 februárja óta idén mérték a leghidegebb hőmérsékletet: csütörtökön -12.3 Celsius fokot.

Loch Glascarnoch skocia terepsielo
/ Fotó: Peter Jolly / Rex / Shutterstock

Washington DC, Egyesült Államok

Lázadók ütköztek össze a rendőrséggel, amint megkíséreltek betörni a Kongresszus épületébe január 6-án. A rendőri erők könnygázt is bevetettek.

amerikai kongresszus betores lazadok
/ Fotó: Lev Radin / Pacific Press / Rex / Shutterstock

Van, Törökország

Drónfelvétel az Edremit tartomány-beli naperőmű közelében. A megújuló energia-forrás a maga 37 megawattos teljesítményével Törökország vezető naperőművének számít és mintegy 80 ezer háztartásnak képes áramot szolgláltatni.

van torokorszak edremit naperomu napenergia napelem
/ Fotó: Anadolu Agency / Getty Images

Medka, India

Hántolatlan rizsmagvakat ültető munkások, a Hyderabadtól mintegy 60 kilométerre fekvő rizsföldeken.

india rizsfold rizs ultetveny
/ Fotó: Noah Seelam / AFP / Getty Images

Harbin, Kína

Egy járókelő talpig beöltözve, maszkban, szőrme kucsmában, sállal és pamuttal bélelt ruhában ujjnyi vastagságú jégrétegben, Kínában, ahol Harbinban a hőmérséklet -29 Celsius fok alá süllyedt.

harbin kina fagy minusz fokok jeg
/ Fotó: Barcroft Media / Getty Images

Senjang, Kína

A befagyott vízű tó közepén vágott hosszúkás medencében fürdőző férfi Liaoning tartomány fővárosában, Kína északkeleti részén.

jeg fagy jeges to vize kina senjang uszo
/ Fotó: AFP / Getty Images

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból