TikTokon osztotta meg a lány a 11 pontból álló listát, amiben akkori kontrolláló párja megszabta neki, mit és hogyan csinálhat majd a kollégiumban.

Arra biztatja az embereket, lépjenek ki kontrolláló kapcsolataikból

Amikor felvették a Carolynt a főiskolára, és kiderült, kollégista lesz, üzenetet kapott akkori párjától, amiben egy Szabályok Carolyn számára című lista szerepelt. Az elnyomó, kontrolláló férfi kikötötte neki, hogy nem mehet egy férfi 7,5 méter közelségébe, nem járhat el bulikba, nem ihat alkoholt, és minden egyes nap jóvá kell hagyatnia párjával és annak anyjával azt, hogy mit visel. A listán az is szerepelt, hogy este 9-re minden este haza kell érnie és bejelentkeznie, illetve még a helymeghatározást sem kapcsolhatja ki a telefonján.

Carolyn az „elvárások” nagy részére reagált is a videóban, például jelezte, hogy nem érti, mi köze a srácnak vagy az anyjának ahhoz, hogy ő milyen ruhákat visel.

Az Independent cikke szerint a szabályok nem csupán felháborítóan túlzóak, de egyenesen betarthatatlanok is, ha Carolyn eleget akart volna tenni párja kéréseinek, akkor lényegében az óráira sem tudott volna bejárni. Ezt maga Carolyn is közölte a fentebb már említett videóban. Mint mondta, hogy ha nem tartózkodhatna férfiak közelében, akkor nem tudna bejárni egyetlen olyan órára sem, ahol férfi diák vagy tanár tartózkodik a tanteremben.

A lány arra biztatja követőit a TikTokon, hogy ha maguk is ilyen terrorizáló kapcsolatba keverednek, kérjenek segítséget, és lépjenek ki belőle minél hamarabb. Ő maga 9 hónapig volt együtt a fiúval, és a lista volt az utolsó csepp a pohárban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet