Itt a Konyha zenekar új klipje: Kamionos szerelem és Budapest tájai madártávlatból

Új korszak vette kezdetét a Konyha zenekar életében: új dalokkal, új hangulatokkal, boldogabban, optimistábban. Ahogy ők fogalmaztak: “…átlépünk a télikonyhából a nyári Konyhába.” Ennek első kézzelfogható jele a Hazaérsz című vadonatúj dalra készült videóklip.

A drónos felvételek legnagyobb hazai szakértője, Kálló Péter rendezett, a klipben fontos szerepet játszó animációt pedig Lossonczy Bazsó, a csapat állandó alkotótársa készítette.

Nagyon tetszettek Kálló Peti munkái, különösen az álomszerű, lebegős drónos felvételei, amik nagyon illenek a dal hangulatához

– mesélte Szepesi Mátyás, a csapat frontembere. 

Konyha Sajto 2016 Normal
/ Fotó: Dancs Enikő Bianka

“Az alapötletem egy szimbolikus kamion love story volt, amiben egy-egy kamionra festett fiú és lány keresik egymást Budapest utcáin, mi pedig a felhők közül követjük őket. Peti szabad kezet kapott és tovább érlelte magában az ötletet, így lett egy párhuzamos élőszereplős és buszos szál, izgalmas ahogy végig játszik az ezekből adódó lehetőségekkel!” – tette hozzá.

Konyha – Hazaérsz (OFFICIAL VIDEO)

Rendező: Kálló Péter Animáció: Lossonczy Bazsó Koncepció: Szepesi Mátyás, Kálló Péter Szereplők: Varga Panni, Benkő Gábor Operatőr: Major Kata, Fűrész Zsolt,…

dal a készülő negyedik Konyha-lemez előfutára és jól kifejezi, milyen változáson ment át a csapat zenéje az utóbbi időkben. 

„Érdekes módon ez egy reggel született dal. Ilyenkor nagyon ritkán szoktam írni, ez mégis kiszaladt. A barátnőmet vártam, hogy hazaérjen munkából. Mondjuk azon a héten épp délelőtt dolgozott, annyit változtattam a szövegben a valósághoz képest, hogy este történt. Ez kicsit átélhetőbbé teszi a dalt mások számára is. Szóval a szerelem és a várakozás jól ismert, kellemes borzongása inspirálta, mint amikor a Kisherceg rókája időben elkezdi ünneplőbe öltöztetni a szívét” – mesélt a dalról a gitáros-énekes.

Konyha: Olyan érzést kell megadni, ami a dalainkhoz köti a hallgatót – Interjú / ContextUs

ContextUs: Ha valaki már ismer titeket, vagy akár csak most görgeti az üzenőfalatokat Facebookon, azonnal feltűnik neki, mennyire közvetlenek vagytok. Úgy éreztem, már-már olyan, mintha egy személyes Facebook-adatlapba nyernék betekintést. Amikor ez a stílus kialakult, még szinte minden Konyha-koncertre járót ismertünk, legalább arcról.

„Szinte magától állt össze a dal ahogy levittem a próbaterembe: Márk (Badics/dobos) és Dani (Haller/basszusgitáros és a dal producere) azonnal megtalálták magukat benne, kábé fél órával kezdés után már fel is vettük az első verziót, ami nem sokat változott a végleges felvételre. Minket is meglepett, hogy egy olyan zenei világba csöppentünk, ahol Konyha zenekarként még nem nagyon jártunk. De nagyon jól érezzük magunkat!” 

Unnamed 1

A Hazaérsz című dalt először a MÜPA Fesztiválszínházában adja elő a csapat június 19-én, ahol a csapat kilencfős felállásban lép fel, fúvósokkal, billentyűssel és illusztris zenészbarátokkal kiegészülve (Füstös Bálint – Margaret Island, gitár, Toldi Miklós – Magashegyi Underground, dob)  – a koncertre a cikk írásakor pontosan 5 darab eladatlan jegy van még. A MÜPA után pedig a Konyha belevág a fesztiválszezonba, a koncerteken a régi kedvencek mellett már az új dalokból is kapunk ízelítőt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból