A koronavírus-járvány alatt biztosan hiányzik a kedvenc könyvtárad, és az ottlétből fakadó zajok. A New York Public Library ennek megoldására Spotify-on hozott létre egy olyan lejátszási listát, hogy otthonodba hozd a könyvtárak zaját.

Így szólnának a könyvimádat egyetemes hangjai

Mindegy, hol élsz, legyen az New York vagy Budapest, a könyvimádók mindennapjainak része a könyvtár, azokhoz köthető zajok hada. A koronavírus-járvány miatt viszont biztosan hiányzik az életükből. A New York Public Library azonban gondolt egyet, és Spotify-on összeállított egy listát, amelyen mindenféle hangulatot idéz meg, írja az Electric Lit.

New York Public Library
New York Public Library / Fotó: Drew Angerer / Getty Images

Hallható rajta városi neszek, turistacsoportok zaja és még azt is, hogy milyen belépni a könyvtárba.

Irodalmi klasszikusok újragondolva, Insta-regényekként térnek vissza a közösségi médiában

A New York-i Közkönyvtárnak közel 200.000 követője van az Instagramon. Mivel a felhasználók egyébként is órákat töltenek azzal, hogy a közösségi média felületet görgetik mindenféle számukra érdekes (vagy kevésbé érdekes) tartalmakat böngészve, a könyvtár gondolt egyet, és összeköti a kellemest a hasznossal, vagyis a kultúrával. A projekt keretében irodalmi klasszikusok “Insta-regényekként”, “Insta-novellákként” kelnek új életre.

Így mindegy, hogy a karantént töltöd otthon, megkapod azt a hatást, mintha könyvtárban lennél a New York Public Librarynek köszönhetően.

Missing Sounds of New York

Listen to Missing Sounds of New York on Spotify. The New York Public Library · Album · 2020 · 8 songs.

Ha mindez megvan, azzal a gondolattal is eljátszhatunk a végén, hogy milyen találni egy csendes kis zugot, és ott belemerülni az olvasásba.

Nem csitul a járvány New Yorkban

New York államban változatlanul alig lassul a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak növekedése. Ezt Andrew Cuomo kormányzó közölte csütörtökön, a szokásos napi sajtókonferenciáján. Elmondta: szerdán 231 ember halt meg az amerikai államban az új típusú koronavírus okozta, Covid-19 nevű tüdőgyulladásos betegségben. Mint fogalmazott, “fájdalmasan magas” ez a szám, s hozzátette, hogy a járvány halálos áldozatainak napi száma azért, ha nagyon lassan is, de csökken. Ha mindez megvan, azzal a gondolattal is eljátszhatunk a végén, hogy milyen találni egy csendes kis zugot, és ott belemerülni az olvasásba.

Mindazonáltal amerikai történészek elkezdték dokumentálni a koronavírus-járvány időszakát.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet