Új galéria nyílik Budapesten Korart néven, ami Montse Valdés festményeivel debütál

Új kortárs képzőművészeti galéria nyílt Budapesten Korart néven. A debütáló kiállításon Montse Valdés spanyol kortárs művész festményei láthatók.

Valdés képei távolabbi perspektívákból összhangba hozzák az arc vagy a testek alakját

Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festője, Montse Valdés képeivel nyílt meg szeptember 21-én a Korart Modern és Antik művészeti galéria Budapesten. A hazai közönség először láthatja a barcelonai festő különleges emberábrázolásait. A 27 alkotást felvonultató exkluzív tárlat egy hónapon keresztül ingyenesen lesz látogatható – jelentette be Jókay Mária művészettörténész.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Eltökélt szándékunk, hogy bemutassuk a ma élő spanyol művészek legnagyobbjait a magyar közönségnek. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy elsőként Spanyolország egyik legkiemelkedőbb kortárs festője, Montse Valdés képei lesznek láthatóak nálunk[/perfectpullquote]

– mondta a galéria művészeti vezetője, Jókay.

korart galeria budapest Montse Valdes festmenyei kiallitas2
/ Fotó: A Korart hivatalos Facebook-oldala

A most 61 éves Montse Valdés nagyméretű olajvászon festményekre szakosodott, műgyűjtők világszerte megbecsülik és értékelik a festményeit. A képei közelről csak a palettakéssel hagyott mozdulatok nyomait vagy a színvilágot érzékeltetik, viszont ezek távolabbi perspektívákból összhangba hozzák az arc vagy a testek alakját, ami fontos jelentést tulajdonít a műnek.

A 21. századi enteriőr a múlt tárgyai mellett

Montse Valdés nem egy szokványos festő, hiszen nemcsak formákat, hanem lelkeket is fest, amit manapság már elfelejtettük. Úgy fest meg embereket, ahogy a modern művészek közül senki más: újjáteremti a létezését, vászonra viszi a nyugalommal teli emberi lelkeket is” – tette hozzá Jókay Mária.

korart galeria budapest Montse Valdes festmenyei kiallitas
Montse Valdés festményeivel nyílt meg a Korart galéria első kiállítása / Fotó: A galéria hivatalos Facebook-oldala

A kiállítás egyben a Korart Modern és Antik művészeti galéria debütálása is, amely szeptember 21-től nyílt meg a nagyközönség számára.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Kor a kortalanságot jelképezi, azaz a múltat, a jelent és jövőt, az Artpedig mindennek a művészetét. Ezen gondolat mentén kerülnek a lakberendezési és művészeti tárgyak a Korart galériába. Hitvallásuk megmutatni, hogy a 21. századi enteriőrben megférnek a régmúlt, a múlt és a jelen tárgyai is[/perfectpullquote]

– mondta Csorba László, az V. kerületben található Balaton utcai Korart társtulajdonosa.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból