Kitaláljátok, melyik koreai popbanda írt történelmet a Grammy-díjak történetében?

A koreai fiúcsapat a BTS újabb zenei mérföldkövet tudhat magénak, hiszen az  együttest a legrangosabb zenei kitüntetésre jelölték.

A BTS idén is folytatta a poptörténeti jelentőségű eredményeinek bővítését, azzal, hogy ők az első K-pop-előadók a Grammy-díj jelöltjeinek történetében, számolt be a Dazeddigital.

A Love yourself: Tear című albumuk egy éve jelent meg és több zenei rekordot megdöntött már a K-pop kategóriában. Az eladási rekordok mellett, a nézettségi mutatói is elképesztőek, hiszen a Fake love videoklipjük 24 óra leforgása alatt 48 millió nézőt szerzett magának.

BTS (방탄소년단) ‘FAKE LOVE’ Official MV

BTS (방탄소년단) ‘FAKE LOVE’ Official MV Director : YongSeok Choi (Lumpens) Assistant Director : WonJu Lee, Guzza, HyeJeong Park, MinJe Jeong (Lumpens) Director o…

YouTube-nézettségi rekordot döntött az Idol című nótájuk is, de a rekordállítgatások mellett, még arra is időt szakított a banda, hogy felszólaljon az ENSZ-ben. A Kim Nam-joon a saját példáján keresztül bátorította a fiatalokat arra, hogy szeressék magukat és kövessék álmaikat.

A BTS megindító beszédet mondott az ENSZ-ben / ContextUs

Hétfőn a BTS frontembere, Kim Nam-Joon, ismertebb nevén RM, beszédet mondott az UNICEF-fel együttműködésben megrendezett Generation Unlimited nyitó ünnepségén. Erre az ENSZ közgyűlés 73. üléssorozatának keretében került sor New Yorkban. Tavaly novemberben a BTS “Love Myself” címmel kampányt indított az UNICEF-fel karöltve.

A múlt év decemberében pedig a BTS volt az K-pop banda, akik elsőként követeltek helyet maguknak az amerikai top 30-as listán.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból