A koronavírus miatt kénytelen bezárni Berlin népszerű szórakozóhelye, a Berghain.

Angela Merkel bejelentése vezetett a bezáráshoz

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is világjárványnak, vagyis pandémiának nyilvánította a koronavírus-járványt, írja a Vice.

Berghain
Bezárják A Koronavírus Miatt Berlin Népszerű Szórakozóhelyét / Fotó: Christophe Martet

Számos nagyobb rendezvény, mint például a Coachella, az SXSW, és az E3 is elmarad. Egy időre pedig a Berghain is bezár.

Elhalasztották a koronavírus miatt a Mission Impossible 7. forgatását

A felvételek hétfőn kezdődtek volna Velencében, a városnak azonban a koronavírusos esetek észak-olaszországi megjelenése miatt a hagyományos velencei karnevált is két nappal hamarabb, kedd helyett már vasárnap be kellett fejeznie. Hétfőn Olaszországban már 220 fölött járt a vírusfertőzöttek száma.

Az ikonikus berlini nightclub a honlapján jelentette be, hogy az egészségügyi krízis miatt április 20-ig bezárnak. A bejelentés azután történt, hogy Angela Merkel figyelmeztetett, hogy akár a németek 70%-a is megfertőződhet a vírussal.

Április végén nyithat ki újra a szórakozóhely

„A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt, valamint a dolgozóink, a fellépőink és a vendégeink egészsége érdekében, a Berghain, a Panoráma Bár és a Säule összes előre bejelentett rendezvénye felfüggesztésre kerül a megelőzés miatt 2020 április 20-ig – olvasható a klub honlapján.

https://www.instagram.com/p/B9mi-8vAGbZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Mivel Németországban megtiltották az 1000 fő feletti rendezvények megtartását és a klub kapacitása 1500, ezért nem meglepő a szórakozóhely szigorú intézkedése.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet