Az erzsébetvárosi önkormányzat folyamatosan ellenőrzi a vendéglátóhelyeket, és bizonyos szabályok, például a nyitvatartás okán tiltakoznak a szórakozóhelyek tulajdonosai.

Csak engedéllyel nyithatnak ki a helyek

Újraindult az élet Magyarországon, és nem csak vidéken, de Budapesten is, a vendéglátóhelyeken. Ebben a cikkünkben összeírtuk, mely budapesti teraszos helyek nyitottak ki hétfőn.

Koronavirus Budapest Korlatozas Teraszok Tiltakozas Erzsebetvaros
Nyitnak A Vendéglátóhelyek Budapesten / Fotó: Mohos Márton / Mti

Azonban az üzemeltetők kizárólag engedéllyel nyithatják újra a teraszokat. Az érintett önkormányzatok azonban nem győzik az újranyitási kérelmek elbírálását.

Zene sem szólhat a teraszon

Az erzsébetvárosi önkormányzat például közleményt adott ki, amelyben jelzi: munkatársai folyamatosan dolgoznak a vendéglátóhelyektől érkezett kérelmek elbírálásán, ám ameddig „egy hely nem kapott engedélyt, addig nem üzemeltethet teraszt. Ezt folyamatosan ellenőrizni fogjuk.”

És nem csak ezt. Mint írják, azt is ellenőrizik majd, hogy az engedéllyel rendelkező helyek szabályosan működnek-e. A következőket kell betartaniuk:

  • A teraszt úgy kell kialakítani, hogy legalább 2 méter járdaszakasz szabadon maradjon a gyalogosok számára.
  • A terasznak legalább 1 méter szélesnek kell lennie.
  • Zene nem szólhat kint a teraszon.
  • Este 22:00-kor be kell zárni. Ebben az időben már se asztalok, se székek nem lehetnek kint az utcán.

Ezeknek a feltételeknek a betartását az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság (ERI) ellenőrzi.

Lapunk úgy tudja, hogy több kerületi vendéglátóhely már szombaton engedetlenségi nyitvatartással tiltakozik az intézkedés ellen, azaz nem zár be este 10 órakor.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet