A brit drogdílerek munkáját is megnehezíti a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet. Kénytelenek új trükköket bevetni, hogy zökkenőmentes legyen a drogellátás.

A dílerek mindent megtesznek, hogy anyaghoz juttassák a drogfogyasztókat

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások mindenki számára nehézségeket okoznak. A drogdílereknek különösen nehéz betartani a kijárási korlátozást és a szociális távolságtartást. Az ő munkájuk abból áll, hogy körbeautózzák a várost és házhoz szállítják az anyagot, vagy a nyílt utcán kézfogás közben adnak át droggal tömött tasakokat egymásnak. És ugyan nem olyan úttörők, mint egy dán cég a vásárlás kapcsán, sem egy holland vállalat, ami megoldani igyekszik a sorban állást, de egészen leleményesek.

Dilerek Munkasok
Vajon Drogot Árulnak? (Képünk Illusztráció) / Fotó: Istockphoto

A leleményes dílerek viszont trükkös álcákat vetnek be, hogy ne keltsenek feltűnést és elkerüljék a rendőrök figyelmét, írja a Dazed. A drogdílerek láthatósági mellényt öltenek és futárnak vagy szemétszállítónak álcázzák magukat. De a szupermarketekben is folytatják ténykedéseiket, ahol vécépapírokat cipelve tettetik magukat raktári dolgozónak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Tudjuk, hogy néhány csoportnak nehézséget okoz a termékeik szállítása és ezért új módszereket dolgoztak ki. A bevásárlóközpontok parkolójában dolgozóknak álcázzák magukat, hogy elkerüljék a rendőrségi igazoltatást[/perfectpullquote]

– számolt be a NCA szóvivője.

Szájmaszkszállítmánynak álcázott drogot fogtak

A koronavírus-járvány azt is megnehezít, hogy drogot szállítsanak az Egyesült Királyságba. A közelmúltban a csalagúton keresztül próbáltak meg 14 kilogramm kokaint becsempészni, amelyet egy arcmaszkküldeményben próbáltak elrejteni.

A londoni hajléktalanok szállodai szobákat kapnak a főpolgármestertől

A információ szerint körülbelül 300 szállodai szobát bocsátottak olyan hajléktalanok rendelkezésére, akik már korábban is kapcsolatba kerültek hajléktalanellátásban tevékenykedő szervezetekkel. Sadiq Khan, London főpolgármesterének kabinetje az Intercontinental Hotels Grouppal (IHG) kötött megállapodás alapján kedvezményes áron foglalt le szobákat a következő 12 hétre.

A drogcsempészésben történő fennakadások miatt kevesebb az elérhető drog a szigetországban, ezért megnövekedett a szerek ára is.

Giphy

A csökkenő készletek miatt a dílerbandák közötti fellángoltak az erőszakos cselekmények is a zsugorodó piac feletti uralomért. A késelések miatt az intenzív ellátásra szoruló bűnözők extra terheket rónak a kórházakra, amelyek amúgy is túlterheltek a koronavírusos betegek kezelése miatt, számolt be a fejleményekről a Metropolitan rendőrség.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet