A koronavírus napról napra terjed a világban, ezért a WHO globális vészhelyzetet hirdetett. Kínában közel 10 ezer vírusfertőzött ember él, és legkevesebb 213 halálos áldozatot követelt eddig a betegség. 

Az emberek megpróbálják megvédeni magukat a járvány elől, viszont ennek következtében akadnak egészen szürreális megoldásokat.

Koronavírus védőeszköz#1

Mivel a védőmaszk készletek végesek, ezért természetes, hogy az emberek kreatív megoldásokat találtak ki saját maguk, és szeretteik védelme érdekében.

Koronavirus3
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#2

Aki teheti, ki sem mozdul otthonából, a krízis ideje alatt. Összegyűjtöttük azokat az ötletes megoldásokat, amelyek segítségével az ember megpróbálják távol tartani maguktól a vírust.

Koronavirus31
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus2
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#3

A kínai emberek, minden kezük ügyébe kerülő tárgyból védőmaszkot készítenek, legyen az grapefruit, káposzta vagy műanyag flakon, hogy ezzel is csökkentség a fertőzésveszélyt.

Koronavirus30
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus4
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#4

Persze ezek a kreatív megoldások, nem helyettesítik a megfelelő orvosi védőeszközöket, de a semminél mégis jobbak. Persze, egy grapefruit nem lehet valódi alternatívája egy professzionális védőmaszknak.

Koronavirus29
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus6
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#5

Az egyik dubaji székhelyű légitársaság még mindig nem szüntette meg kínai járatait. Ezért a személyzet egyik tagja saját biztonsági protokollt dolgozott ki, egészsége védelmében.

Koronavirus1
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus7
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#6

„Minden egyes repülés után azonnal kimosom a ruháimat és lezuhanyozok, amint hazaértem. Repülés közben orvosi maszkot viselek és csak a saját magam által készített ételeket eszem” – nyilatkozta a légitársaság légi-utaskísérője.

Koronavirus28
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus8
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#7

A hölgy azt is elárulta, hogy februárban több járatot is indítanak Kínába, így Dubaj potenciális veszélyforrás a vírus terjedése szempontjából. Mint elárulta, az emberek nagy része maszkokban repül, és amilyen gyakran tehetik fertőtlenítik a kezeiket.

Koronavirus27
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus11
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#8

A stewardess véleménye szerint kerülni kell  a nagy tömeget és azt tanácsolja, hogy ne érjünk kézzel az arcunkhoz.

Koronavirus26
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus12
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus5
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#9

A koronavírus megbetegedések nagy része a fertőzés epicentrumából, Wuhan városából származik. A BBC szerint viszont már Németországban, Japánban, Vietnámban és Amerikában is történtek esetek, olyanok között, akik a közelmúltban Kínában jártak. De már Nagy-Britanniában is dokumentáltak fertőzött embert.

Koronavirus25
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus13
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#10

Világszerte történtek határlezárások, légi járatokat töröltek és a Wuhanból érkező embereket karanténba zárják. Míg néhány nagyobb vállalat, mint a Starbucks, a Google, a Tesla vagy az IKEA ideiglenesen bezárta néhány üzletét.

Koronavirus24
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus15
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#11

A WHO biztos benne, hogy Kína meg tudja fékezni a koronavírus terjedését. Ennek érdekében már lezárta a 60 millió lakosú Hubei tartományt is, ahol a vírus felbukkant. Ezen kívül azt tanácsolja a külföldön él honfitársaiknak, hogy ha tehetik ne utazzanak haza.

Koronavirus23
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus16
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#12

Eközben Nagy-Britannia, Ausztrália, Dél-Korea, Szingapúr, és Új-Zéland hazaszólítja Hubei tartományban tartózkodó állampolgárait.

Koronavirus22
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus19
/ Fotó: Boredpanda

A visszaérkezetteket karanténba helyezik, hogy megvizsgálják, vannak-e tüneteik, hiszen a vírus lappangási ideje 1-14 nap.

Nemrég számoltunk be arról viszont, hogy a kutatók előállították a vírus ellenszerét, azonban a járvány megállítása már késő.

Köszönjük, Boredpanda!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.