A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A koronavírus napról napra terjed a világban, ezért a WHO globális vészhelyzetet hirdetett. Kínában közel 10 ezer vírusfertőzött ember él, és legkevesebb 213 halálos áldozatot követelt eddig a betegség. 

Az emberek megpróbálják megvédeni magukat a járvány elől, viszont ennek következtében akadnak egészen szürreális megoldásokat.

Koronavírus védőeszköz#1

Mivel a védőmaszk készletek végesek, ezért természetes, hogy az emberek kreatív megoldásokat találtak ki saját maguk, és szeretteik védelme érdekében.

Koronavirus3
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#2

Aki teheti, ki sem mozdul otthonából, a krízis ideje alatt. Összegyűjtöttük azokat az ötletes megoldásokat, amelyek segítségével az ember megpróbálják távol tartani maguktól a vírust.

Koronavirus31
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus2
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#3

A kínai emberek, minden kezük ügyébe kerülő tárgyból védőmaszkot készítenek, legyen az grapefruit, káposzta vagy műanyag flakon, hogy ezzel is csökkentség a fertőzésveszélyt.

Koronavirus30
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus4
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#4

Persze ezek a kreatív megoldások, nem helyettesítik a megfelelő orvosi védőeszközöket, de a semminél mégis jobbak. Persze, egy grapefruit nem lehet valódi alternatívája egy professzionális védőmaszknak.

Koronavirus29
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus6
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#5

Az egyik dubaji székhelyű légitársaság még mindig nem szüntette meg kínai járatait. Ezért a személyzet egyik tagja saját biztonsági protokollt dolgozott ki, egészsége védelmében.

Koronavirus1
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus7
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#6

„Minden egyes repülés után azonnal kimosom a ruháimat és lezuhanyozok, amint hazaértem. Repülés közben orvosi maszkot viselek és csak a saját magam által készített ételeket eszem” – nyilatkozta a légitársaság légi-utaskísérője.

Koronavirus28
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus8
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#7

A hölgy azt is elárulta, hogy februárban több járatot is indítanak Kínába, így Dubaj potenciális veszélyforrás a vírus terjedése szempontjából. Mint elárulta, az emberek nagy része maszkokban repül, és amilyen gyakran tehetik fertőtlenítik a kezeiket.

Koronavirus27
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus11
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#8

A stewardess véleménye szerint kerülni kell  a nagy tömeget és azt tanácsolja, hogy ne érjünk kézzel az arcunkhoz.

Koronavirus26
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus12
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus5
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#9

A koronavírus megbetegedések nagy része a fertőzés epicentrumából, Wuhan városából származik. A BBC szerint viszont már Németországban, Japánban, Vietnámban és Amerikában is történtek esetek, olyanok között, akik a közelmúltban Kínában jártak. De már Nagy-Britanniában is dokumentáltak fertőzött embert.

Koronavirus25
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus13
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#10

Világszerte történtek határlezárások, légi járatokat töröltek és a Wuhanból érkező embereket karanténba zárják. Míg néhány nagyobb vállalat, mint a Starbucks, a Google, a Tesla vagy az IKEA ideiglenesen bezárta néhány üzletét.

Koronavirus24
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus15
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#11

A WHO biztos benne, hogy Kína meg tudja fékezni a koronavírus terjedését. Ennek érdekében már lezárta a 60 millió lakosú Hubei tartományt is, ahol a vírus felbukkant. Ezen kívül azt tanácsolja a külföldön él honfitársaiknak, hogy ha tehetik ne utazzanak haza.

Koronavirus23
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus16
/ Fotó: Boredpanda

Koronavírus védőeszköz#12

Eközben Nagy-Britannia, Ausztrália, Dél-Korea, Szingapúr, és Új-Zéland hazaszólítja Hubei tartományban tartózkodó állampolgárait.

Koronavirus22
/ Fotó: Boredpanda
Koronavirus19
/ Fotó: Boredpanda

A visszaérkezetteket karanténba helyezik, hogy megvizsgálják, vannak-e tüneteik, hiszen a vírus lappangási ideje 1-14 nap.

Nemrég számoltunk be arról viszont, hogy a kutatók előállították a vírus ellenszerét, azonban a járvány megállítása már késő.

Köszönjük, Boredpanda!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk