Elküldték a kórházból, másnap belehalt a koronavírusba a 30 éves férfi

A 30 éves Ben Luderer fiatal kora ellenére elvesztette a harcot a koronavírussal szemben, melyben az is közrejátszott, hogy hazaküldték a kórházból.

A felesége is gyanús tünteteket tapasztalt

Ben Luderer feleségének koronavírustesztje még március 19-én mutatott pozitívat, három nappal később pedig már ő is gyanús tüneteket tapasztalt. Sajnos azonban a panaszai egyre rosszabbra fordultak, ezért március 27-én be kellett feküdnie egy, New Jersey-ban lévő, helyi kórházba – írja People magazin.

Képünk illsuztráció / Fotó: Getty Images

A férfit az orvosok azonnal lélegeztetőgépre kapcsolták. Állapota ekkor stabilizálódni látszódott, ezért nem sokkal később hazaengedték a kórházból. Azonban nem örülhetett sokáig, mert még aznap este újra rosszul lett otthon, másnap reggelre pedig sajnos elhunyt.

Videón mutatják be, hogy a teljes tüdőt letámadja a koronavírus

Napról-napra egyre többet tudunk arról, hogyan terjed az új típusú coronavírus (SARS-CoV-2), hogyan betegíti meg az embereket, miképp alakul ki a súlyos esetekben nehezen legyűrhető, fertőző légúti és légzőszervi betegség (COVID-19). Korábban beszámoltunk arról, hogyan teszi tönkre a tüdőt az új koronavírus, de mostanáig igazán teljes képünk nem volt arról, hogy pontosan mit is művel a tüdővel.

Luderernek nem volt semmiféle krónikus megbetegedése.

Sejtette, mi vár rá

„Próbáltam rajta segíteni, mindent megtettem, amit abban a helyzetben lehetett. De sajnos akkor este már annyira izzadt, hogy szó szerint átázott a ruhája. Nagyon félt, sejtette, mi vár rá” – nyilatkozta a helyi sajtónak Luderer felesége.

No Title

16 – Saddened with the news of former student-athlete Ben Luderer’s passing. He was tough, smart & a great teammate. Went on be a loved teacher & coach! We pray for Ben’s wife and family! 🦊 pic.twitter.com/wctZa6hkaw

A 30 éves férfi egyébként egy New Jersey-i középiskola baseballedzője volt, minden gyerek imádta. Édesapja úgy fogalmazott, fia egy ajándék volt a családnak, nagyszerű ember volt, imádta mindenki, aki ismerte. Családja mellett az iskola dolgozóit, és az edző minden növendékét mélyen érintette a tragikus haláleset.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból