A 30 éves Ben Luderer fiatal kora ellenére elvesztette a harcot a koronavírussal szemben, melyben az is közrejátszott, hogy hazaküldték a kórházból.

A felesége is gyanús tünteteket tapasztalt

Ben Luderer feleségének koronavírustesztje még március 19-én mutatott pozitívat, három nappal később pedig már ő is gyanús tüneteket tapasztalt. Sajnos azonban a panaszai egyre rosszabbra fordultak, ezért március 27-én be kellett feküdnie egy, New Jersey-ban lévő, helyi kórházba – írja People magazin.

Koronavírus Hirek Fiatalok Halalozasi Arany
Képünk Illsuztráció / Fotó: Getty Images

A férfit az orvosok azonnal lélegeztetőgépre kapcsolták. Állapota ekkor stabilizálódni látszódott, ezért nem sokkal később hazaengedték a kórházból. Azonban nem örülhetett sokáig, mert még aznap este újra rosszul lett otthon, másnap reggelre pedig sajnos elhunyt.

Videón mutatják be, hogy a teljes tüdőt letámadja a koronavírus

Napról-napra egyre többet tudunk arról, hogyan terjed az új típusú coronavírus (SARS-CoV-2), hogyan betegíti meg az embereket, miképp alakul ki a súlyos esetekben nehezen legyűrhető, fertőző légúti és légzőszervi betegség (COVID-19). Korábban beszámoltunk arról, hogyan teszi tönkre a tüdőt az új koronavírus, de mostanáig igazán teljes képünk nem volt arról, hogy pontosan mit is művel a tüdővel.

Luderernek nem volt semmiféle krónikus megbetegedése.

Sejtette, mi vár rá

„Próbáltam rajta segíteni, mindent megtettem, amit abban a helyzetben lehetett. De sajnos akkor este már annyira izzadt, hogy szó szerint átázott a ruhája. Nagyon félt, sejtette, mi vár rá” – nyilatkozta a helyi sajtónak Luderer felesége.

https://twitter.com/Marist_BSB/status/1244738012531101697

A 30 éves férfi egyébként egy New Jersey-i középiskola baseballedzője volt, minden gyerek imádta. Édesapja úgy fogalmazott, fia egy ajándék volt a családnak, nagyszerű ember volt, imádta mindenki, aki ismerte. Családja mellett az iskola dolgozóit, és az edző minden növendékét mélyen érintette a tragikus haláleset.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet