Nézem Képzőművészet Művészetté tették a karanténban töltött idejüket

Művészetté tették a karanténban töltött idejüket

Promóció

Mit is lehetne csinálni a koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténba vonult az embernek? Művészetté varázsolják az unalomnak ígérkező órákat: híres festményeket alkotnak újra.

Kijárási korlátozás alatt is lehetünk kreatívak

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus-járvány számos életet követel világszerte. Magyarországon a hivatalos adatok szerint tizenöten hunytak el, míg Nagy-Britanniában tegnap 1000 felé emelkedett a halottak száma. Múlt hét szombaton a magyar kormány kijárási korlátozást rendelt el, aminek értelmében csak a legszükségesebb esetekben van mód kimozdulni az otthonunkból.

Ezt megelőzően már számos magyar család pánikfelvásárlásba kezdett, így például azok, akik abban az időszakban vásároltak, elkerülhették az áremelkedéseket, amit több üzlet is eszközölt.

Persze külföldön, mint például Dániában, egy szupermarket visszavágott a pánikfelvásárlóknak: egy kézfertőtlenítő 40 korona, míg kettő már 1000 korona. Persze vannak olyan termékek, amik még a járvány idején sem kell az embereknek.

Mindenesetre már az élelemmel sem kell törődni azoknak, akik betáraztak. De akkor mivel üssék el az időt? Szókirakó? A kormány és az ellenzék acsarkodásának nyomonkövetésével? Ugyan! Híres festményeket kreálnak újra.

Vincent van Gogh-tól Tizianón keresztül Vermeerig

Számos művészetkedvelő, aki karanténban tölti idejét, olyan híres festményeket alkotott újra, mint Vincent van Gogh önarcképét, Tiziano Sisyphus-át, Jan Vermeer van Delft Leány gyöngy fülbevalóval festményét vagy éppen Gustav Klimt Csókját.

A legjobbakból szemezgettünk:

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3