Mit is lehetne csinálni a koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténba vonult az embernek? Művészetté varázsolják az unalomnak ígérkező órákat: híres festményeket alkotnak újra.

Kijárási korlátozás alatt is lehetünk kreatívak

A koronavírus-járvány számos életet követel világszerte. Magyarországon a hivatalos adatok szerint tizenöten hunytak el, míg Nagy-Britanniában tegnap 1000 felé emelkedett a halottak száma. Múlt hét szombaton a magyar kormány kijárási korlátozást rendelt el, aminek értelmében csak a legszükségesebb esetekben van mód kimozdulni az otthonunkból.

Ezt megelőzően már számos magyar család pánikfelvásárlásba kezdett, így például azok, akik abban az időszakban vásároltak, elkerülhették az áremelkedéseket, amit több üzlet is eszközölt.

Persze külföldön, mint például Dániában, egy szupermarket visszavágott a pánikfelvásárlóknak: egy kézfertőtlenítő 40 korona, míg kettő már 1000 korona. Persze vannak olyan termékek, amik még a járvány idején sem kell az embereknek.

Mindenesetre már az élelemmel sem kell törődni azoknak, akik betáraztak. De akkor mivel üssék el az időt? Szókirakó? A kormány és az ellenzék acsarkodásának nyomonkövetésével? Ugyan! Híres festményeket kreálnak újra.

Vincent van Gogh-tól Tizianón keresztül Vermeerig

Számos művészetkedvelő, aki karanténban tölti idejét, olyan híres festményeket alkotott újra, mint Vincent van Gogh önarcképét, Tiziano Sisyphus-át, Jan Vermeer van Delft Leány gyöngy fülbevalóval festményét vagy éppen Gustav Klimt Csókját.

A legjobbakból szemezgettünk:

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet