Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Európának fel kell készülnie a koronavírus-járvány második hullámára.

Súlyosabb lehet, mint az első

Franciaországban a napi halottak száma 300 fölé emelkedett, miközben Szlovénia bejelentette, hivatalosan vége náluk a koronavírus-járványnak. Németország pedig az utazás kapcsán enyhítést kezdeményezne június elején. Minden jel arra utal, hamarosan lecsenghet Európában a járvány. Mindazonáltal a WHO április végi közleményében arra figyelmeztetett, korántsincs vége a járványnak. És most újból megerősítették. Az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója, Hans Kluge a brit The Telegraph újságnak adott interjút, és mint mondta, télen fel kell készülni egy második hullámra. Sőt, súlyosabb lehet, mint az első.

Koronavirus Hirek Magyarorszagon Telen Who
New York-I Járókelő Szájmaszkot Visel / Fotó: Getty Images

Kluge határozottan figyelmeztette a korlátozásokat enyhítő országokat, hogy most „a felkészülés ideje van itt, nem az ünneplésé”.

Euronews által idézett beszélgetésben Kluge arról is beszélt, hogy hogy ez nem az ujjongás, hanem a felkészülés időszaka Európában.

Az influenzajárvánnyal együtt érkezhet ismét

A járvány téli hulláma azért okozhat még nehezebb helyzetet, mert a szokásos influenzajárvánnyal együtt jelentkezhet, ráadásul a két betegség tünetei nagyon hasonlóak.

A The Guardian közben szintén arról cikkez, hogy Donald Trump amerikai elnök részlegesen visszaállíthatja a WHO finanszírozását. Trump április közepén állította le a támogatást, ugyanis szerinte a szervezet nem reagált megfelelően a koronavírus-járványra, ezért tudott világszerte elterjedni a kórokozó.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet