A tiszavasvári székhelyű cég, mely a gyógyszert gyártja, jelenleg négy tonnányival rendelkezik a szerből, melynek kivitelét a kormány átmenetileg meg is tiltotta.

Nagyon jól járnánk vele

Vuhan Koronavirus Lazmeres 2
Egy Kínai Utas Testhőmérsékletét Ellenőrzi A Spring Airlines Egy Maszkos, Gumikesztyűs Munkatársa A Tokiói Haneda Nemzetközi Repülőtéren, Január 31-Én. / Fotó: The Yomiuri Shimbun, Ap Images

A Világgazdaság számolt be róla, hogy Magyarországon készülhet az a gyógyszer, mely egyes kutatások szerint eredményesen veheti fel a harcot a gyilkos koronavírussal szemben. A kór megállíthatatlanul terjed a nagyvilágban, immár félmillió fölött jár a fertőzöttek száma, és a betegség gócpontja a közeljövőben az Amerikai Egyesült Államokba tevődhet át.

Mennyi ideig marad életben az új típusú koronavírus?

Mennyi ideig marad életben az új típusú koronavírus? A koronavírus élettartama A vírusoknak a túléléshez és szaporodásukhoz szükségük van egy gazdaszervezetre. Az emberi szervezeten kívül a koronavírus nem életképes hosszabb ideig. Eddig azonban nem tudtuk, hogy pontosan mennyi ideig élnek túl a különböző anyagokra kerülve.

E vészterhes pillanatokban különösen hasznos szolgálatot tehet a hidroxiklorokin-szulfát. Ha tényleg hatásos a COVID-19 elleni harcban, akkor Magyarország különösen jól járhat. Itthon ugyanis akár 2,2 millió koronavírusos beteg kezeléséhez szükséges gyógyszert tudnak előállítani az Alkaloida Zrt. birtokában lévő alapanyagból.

Lapozz tovább, cikkünk még nem ért véget!

Egyedülálló készítmény

Koronavirus Tunetei Megelozes
/ Fotó: Getty Images

A tiszavasvári székhelyű cég, mely a gyógyszert gyártja, jelenleg négy tonnányival rendelkezik a szerből, melynek kivitelét a kormány átmenetileg meg is tiltotta. Az exportkivitel állítólag hat hónapra fog szólni, és a Világgazdaság szaklap értesülése szerint valóban egyedülálló készítményről van szó.

20 dolog, amit még a karantén idején se venne meg senki

20 dolog, amit még a karantén idején se venne meg senki A COVID-19 világjárvány terjedése ellen többek közt azzal tehetünk a legtöbbet, ha betartjuk a hatósági tanácsokat és rendelkezéseket. Ezekben a napokban tanácsos otthon maradni, távolságot tartani másoktól, rendszeresen és alaposan kezet mosni, de persze nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű vitamin-bevitel, valamit az egészséges étkezés sem.

Még egyedi importtal sem lehet beszerezni, sőt még az ezt tartalmazó gyógyszerkészítményhez is szinte lehetetlenség hozzájutni. Jelenleg olyan mennyiség állna Magyarország rendelkezésére, melyből 20 millió tablettát lehetne legyártani, vagyis 2,2 millió koronavírusos beteg kezeléséhez lenne elegendő. Csakhogy a dolognak van egy szépséghibája.

Lapozz tovább, cikkünk még nem ért véget!

Mégsem hatékony?

Koronavirus Hatasai Gazdasag3
/ Fotó: Getty Images

Korábban francia, olasz és kínai kutatók is azt találták, hogy a hidroxiklorokin-szulfát valóban eredményesen veheti fel a küzdelmet a koronavírussal szemben. Most viszont egy újabb kínai kutatócsoport végzett hasonló vizsgálatot, és az ő eredményeik azt mutatják, hogy korai volt az öröm.

7 dolog, amire már most megtanít minket a koronavírus

A 2008-as világgazdasági válság után paradox módon az emberek valamiért nem igényeltek több állami beavatkozást és szabályozást, ez most máshogyan fest. Igazán hatékonyan csak az állam tudja megvédeni a polgárait mind a járványtól, mind az annak nyomában járó gazdasági válságtól. Az állam hatékonyságát most az mutatja meg, mennyire tudja befolyásolni a polgárainak mindennapi viselkedését.

Szerintük ugyanis nincs rá semmilyen kézzelfogható bizonyíték, hogy a szer valóban hatékonyan enyhítené a koronavírus tüneteit. Mind a korábbi francia, mind a mostani kínai kutatásban közös azonban, hogy kevés tesztalannyal dolgoztak. Nagyobb volumenű, alaposabb kutatásokra is szükség lehet, mielőtt megszületik a végső konklúzió.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet