Követem Sztárok Ez a koronavírusos influenszer nem érti a karantén lényegét

Ez a koronavírusos influenszer nem érti a karantén lényegét

Promóció

Hiába az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása, miszerint az egyes államok teszteljenek le minél több személyt, hogy elkülöníthessék azokat, akik megfertőződtek a koronavírussal, nagyon sok országban a valóságban nem eszerint járnak el a hatóságok. Akik számára pedig kötelező lenne karanténban maradni két héten keresztül, gyakran nem érzik magukra nézve érvényesnek ezt a szabályt.

Egyenlők és még egyenlőbbek

Promóció
- Advertisement -

Miközben számos közfeladatot ellátó személy, köztük az egészségügyi dolgozók számára sem áll rendelkezésre a koronavírus-teszt elvégzésének lehetősége, folyamatosan olvashatunk hírességek, sportolók és politikusok vírustesztjének pozitív vagy negatív eredményéről. Az influenszerek sem akartak lemaradni mögöttük: rohantak tesztelni, annak ellenére, hogy semmiféle tünetük nem volt, hogy megosszák eredményüket a közösségi oldalaikon. Az Egyesült Államokban élő influenszer, Arielle Charnas, az 1,3 millió követővel rendelkező divatblogger is így tett. Posztjait aztán komoly felháborodás követte az online térben.

/ Fotó: Arielle Charnas Instagram

A Dazed írása szerint a New York-i blogger március 18-án közölte követőivel egy hosszabb bejegyzésben, hogy pozitív lett a Covid-19 tesztje. Megjegyezte, tudja, milyen szerencsés, hogy másokkal ellentétben hozzájutott a teszthez. Azt is részletezi, hogy milyen előírásokat szükséges és fog betartani a két hét karantén során. Mindenkit kért, hogy aki megteheti, maradjon otthon.

Így terjedt el a koronavírus Olaszországban – tanuljunk belőle!

A 38 éves, 190 cm magas codognói Mattia maga volt a kirobbanó életerő. Egy multicég Milánó melletti, 500 fős üzemében dolgozott kutatóként, imádta a sportot, aktív társasági életet élt, közben pedig feleségével első gyermeküket várták tavasz elejére. Február elején két félmaratonon is részt vett a futóklubjával.

A karantén ellenére azonban néhány nappal később az derült ki az oldaláról, hogy Charnas elutazott egy népszerű Long Island-i üdülőhelyre, lakóhelyétől nem messze. Egy olyan képet is felrakott 9 nappal a pozitív tesztje után, amelyen kint látható, „Friss levegő 🙏” képaláírással. Az előírások szerint, aki pozitív tesztet produkált, 14 napig ki sem teheti a lábát a lakásából. Sőt, még a vele egy fedél alatt élő családtagjaival sem érintkezhet.

🤍

123.3k Likes, 10.3k Comments – Arielle Charnas (@ariellecharnas) on Instagram: “🤍”

Rengeteg Instagram-felhasználó megtalálta a posztot, és kommentben kiváltságosnak és felelőtlennek nevezték a nőt. Charnas nem sokkal később egy másik képet is posztolt, amelyen kézenfogva sétál az utcán a kislányával.

Nagylelkű sztárok

Az eset kapcsán sokakat felháborított a tény, hogy egyesek milyen könnyen hozzájutnak a teszthez. Másoknak, akiknek nincs akkora ismertségük és befolyásuk, nem végzik el a szűrést.

Rihanna 1,5 milliárddal segíti a koronavírus-járvány károsultjait

Még 2012-ben alapította a Clara Lionel alapítványt, amelyet az énekesnő nagyszülei után neveztek el. Rihanna most 5 millió dollárral (több mint 1,5 milliárd forint) támogat olyan szervezeteket, amik a koronavírus-járvány károsultjain igyekeznek segíteni, írja a . – írja a Clara Lionel a közleményében.

Kim Kardashian Westet is sokan kritizálták azért, hogy kihasználja a járványt a nevéhez fűződő fehérneműcég népszerűsítése érdekében. A sztár ugyanis az eladások után 20%-kal támogatja a Baby2Baby elnevezésű szervezetet, amely a szegénységben élő kisgyerekek támogatása mellett segít a járvány leküzdésében. Eddig 1 millió dollárnyi támogatást sikerült összegyűjteni az alakformáló fehérneműk révén.

Nagyon sok híresség mozdult meg és segített már anyagilag a járvány kapcsán: Kanye West többezer adag ételt adott amerikai jótékonysági szervezetek részére.  Taylor Swift a nehéz helyzetbe került rajongóinak osztogatott 3000 dollárnyi összeget, míg manapság már szinte minden divatcégnél orvosi maszkok gyártásába fogtak.

Mi többek között Elon Musk, Francesco Totti, Anna Wintour és a londoni főpolgármester kezdeményezéseiről számoltunk be.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3