Luxusszállók, Alpok, medence és jachtok a karantén idejére. Így élik meg a leggazdagabb társadalmi rétegek a koronavírust.

Bérelt élet

A koronavírus mindenkit izolációra és határozatlan ideig tartó karanténra kényszerít. Míg legtöbbünk a négy fal között tengeti az életét, felfedezve az élesztőmentes receptek legjobbjait, órákat töltve a The Sims-szel vagy kopaszra borotválva a fejét, addig sokan, köztük az egészségügyi dolgozók is fokozott veszélynek teszik ki magukat. Szóval, el lehet tölteni ezt az időszakot így is-úgy is. Van azonban egy társadalmi réteg, akikre most egy kicsit kevesebb figyelem vetül, de mindenképp érdemes szemlézni, vajon az ultra-gazdagok hogyan ütik el az idejüket a koronavírus idején. 

Koronavirus Gazdagok Karanten
A Karantén Nem Egyenlő A Luxus Élet Végével / Fotó: Getty Images

Mexikóban és a Bahamákon több szálloda is profitál a járványból, tekintve, hogy a luxus hotelek lakói nem akarták kitenni magukat a zsúfolt repterek veszélyének. Valamint sokkal izgalmasabb egy éjszakánként 812 fontot (cirka 329 ezer forint) érő életet élni, mintsem az otthoni környezetben unatkozni. A tájföldi Maha Vajiralongkorn még ennél is tovább ment és egy egyész üdülőhelyet béreltek ki az Alpokban. Itt aztán szabadon élvezhetik a medencék, élményfürdők és a golfpályák mennyországát egy 20 nőből álló háremmel együtt.

Van, aki inkább otthon maradna

A paranoiások azonban inkább otthon maradnak és építetnek egy ítéletnapot is simán kibíró kis kunyhót. Egy ilyen négy hálószobával és két fürdővel rendelkező menedékhely mindössze 320 ezer fontba (kb. 129,5 millió forint) kerül, de további 195 ezer fonttal (kb. 79 millió forint) kell számolnunk, ha mellé szeretnénk egy kis növénykertet is, hogy a boltok kifosztása következtében magunknak termeszthessük a tányérravalót. 

Meghalt koronavírusban Luis Sepúlveda chilei sztáríró

A 70 éves író február 29-én került kórházba tüdőgyulladással, néhány nappal azután, hogy hazatért egy művészeti fesztiválról Portugáliából. Ő volt az első, akinél diagnosztizálták a fertőzést Asztúria tartomány területén, írja a The Guardian .

Robert Vicina, a Vivos Shelters alapítója elárulta, hogy egészen különböző megrendeléseik érkeznek. Köztük híres személyek is vannak, akiket Vicina elmondása szerint biztosan mind felismernénk, de vannak olyanok is, akik a boraiknak, a régi játékaiknak, művészeti alkotásaiknak kívánnak egy elszeparált bunkert létrehozni. 

Ugyan a hajóutak szinte gócpontjaivá váltak a koronavírusnak, ez nem jelenti, hogy a milliárdosok számára véget ért a jacht-időszak. Raphael Sauleau, a Fraser Yachts igazgatója elmondta, hogy vállalatának kereslete nem állt meg, a gazdagabb réteg még mindig veszi a luxus hajókat, hogy a családjaikkal a hullámokon vészelhessék át az időszakot. David Geffen médiamágnás is bevette a tengert a szuper jachtján, a Rising Sun-on, írja a Vice.

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra A legnagyobb felfordulást talán a híres színész, Tom Hanks és felesége, Rita Wilson okozta, amikor március 11-én bejelentették az Instagramon, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük. Pár napja rosszul érezték magukat Ausztráliában, a megfázás és az izomfájdalom tüneteit észlelték magukat, ami enyhe lázzal társult.

Persze, pénzzel nem csak a luxus időeltöltést lehet megvenni, a koronavírus teszteket is. A legtöbb híresség, Kris Jenner-től, az NBA játékosainak lányain át, egészen Idris Elbáig, már megbizonyosodhatott róla, hogy elkapta-e a fertőzést vagy sem.

Míg a világ minden országában vannak olyan “átlagos” emberek, valamint a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók, akik nem váltak vizsgálat alanyaivá. Kivéve ha egyértelműen súlyos tüneteket produkáltak.

Ezek a vizsgálatok azonban nem kis összeget igényelnek a sztároktól sem, a London’s Health Clinic például 425 fontot (kb. 172 ezer forint) kér mindezért feltéve, ha előzetesen kifizették az éves tagsági díjat, ami alsó hangon 10 ezer fontnál (kb. 4,5 milló forint) kezdődik. Ugyan ez a lehetőség elviekben bárki számára adott, a tesztek limitált száma miatt azonban már csak kizárólag a tagoknak elérhető.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet