Műholdképek bizonyítják, hogy csökken a szennyezés a koronavírus miatt, Kínában

A koronavírusnak nem várt környezetvédelmi hatását fedezték fel a NASA kutatói.

A koronavírus, azaz a Covid-19 világszerte pánikot és aggodalmat váltott ki. A NASA műholdképei viszont bizonyítják, hogy a vírus terjedésének van, nem várt pozitív hatása is, írja a Lad Bible.

Kina Szmog Scaled
Szmog Lepi El A Kínai Nagyvárost /Fotó: Chinafotopress

Mivel Kínában több hete zárlat alatt van több nagyvárosban is, ezért a károsanyag-kibocsátás drasztikusan visszaesett.

A NASA és az Európai Űrügynökség egy speciális szennyezést kimutató műholdrendszert alkalmaz, amely kimutatja a nitrogén-dioxid az atmoszférában.

Az első kép januárban készült és látható, hogy Peking és Sanghaj felett hatalmas gázfelhő terül el.

Kina Szennyezes
Jól Látható A Szennyezés Sárga Foltként És Annak Csökkenése / Fotó: Nasa

Néhány héttel később a karanténok életbelépése utána a nitrogén-dioxid szennyezés gyakorlatilag megszűnt. A szennyező gáz elsősorban az autókból, erőművekből és a különböző gyárakból, ipari létesítményekből származik. A gáz emberi légutakban gyulladást és irritációt okoz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez volt az első alkalom, hogy ilyen drámai csökkenést láttam egy kiterjedt területen egy meghatározott eseményhez köthetően[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a NASA szakembere.

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted magad a koronavírus ellen

A koronavírus napról napra terjed a világban, ezért a WHO globális vészhelyzetet hirdetett. koronavírus ellenszer, koronavírus tünetei

Tény, hogy a szennyezés csökkenéséhez az is hozzájárult, hogy a Holdújév miatt eleve leállások voltak az országban. Illetve az is, hogy Kínában az elmúlt években új környezetvédelmi szabályokat is bevezettek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból