Beleőrült a koronavírusba egy magyar nő Angliában, felgyújtotta magát

Az angliai Moultonban élő magyar nő először rettegett a koronavírus-fertőzéstől, majd azt gondolta, csak átverés az egész. Végül felgyújtotta magát és kirohant az utcára.

A karantén második hetében megváltozott

A 49 éves M. Zsuzsanna és 24 éves férje, Richard T. az angliai Moultonban éltek. A férfi a brit Voice lapnak nyilatkozva azt mondta, a feleségén nem mutatkoztak korábban pszichés betegségek jelei. Állapota akkor vett gyökeres fordulatot, mikor elvesztette anyósát és a kutyáját is. Ez nem sokkal a karantén kezdete előtt történt.

koronavirus osszeeskuves elmelet magyar no angliaban felgyujtotta magat
Képünk illusztráció / Fotó: Getty Images

Aztán a márciusi karantén kezdetén a nő egyre többször komorult el, és szinte megszállott módjára rettegett a vírustól, folyamatosan azt mondogatta, hogy nem akar meghalni, miközben egyre hevesebb sírógörcsök gyötörték. A karantén második hetében azonban megint megváltozott, ekkor már határozottan állította: az egész vírus csak egy átverés, aminek a vége az lesz, hogy a kínaiak vagy az oroszok szállják meg őket.

Kiszivárgott jelentés szerint az amerikaiak megvádolták Iránt, Kínát és Oroszországot, amiért álhíreket terjesztenek a koronavírusról

Az amerikai külügy jelentése szerint a három ország kormányzata sokszor egybehangzó üzeneteket fogalmaz meg. Ezek között szerepel, hogy az új típusú koronavírus amerikai biológiai fegyver; az Egyesült Államok politikai tőkét kovácsol a járvány okozta válságból; a vírus nem Kínából eredt, hanem amerikai katonák terjesztették el; Kína nagyszerűen kezeli a válságot, miközben az amerikai kormányzat hanyag magatartást tanúsít.

A férj azonnal riasztotta az orvost, de az semmilyen pszichés betegséget nem talált a nőnél, aki viszont egyre nyugtalanabb és izgatottabb lett. A végső lökést pedig az jelentette, mikor megtudta, hogy nem jöhet haza szeretteihez Magyarországra.

83%-ban megégett a teste

A teljes téboly április 17-én érte el a nőt, aznap már nagyon rosszul érezte magát, és a kertbe rohant egy hosszabbítóval és egy metszőollóval, miközben azt hajtogatta férjének: nem tudja, miért teszi ezeket. A nő felgyújtotta magát, és kirohant az utcára.

A 100 éves BCG-oltás csökkentheti a koronavírus-fertőzöttek között a halálozási arányt

A koronavírus az első hullám lecsengése és a kijárási korlátozások feloldása után megint kezd erőre kapni számos európai országban. Amerikában néhány napja Dr. Anthony Fauci fenyegető hangon figyelmeztette a politikusokat a járványhelyzet súlyosbodására. Amíg nem készül el a várva várt vakcina, addig azt is vizsgálják a tudósok, mi lehet az oka, hogy néhány országban jóval enyhébb lefolyású maradt a járvány.

A mentőket egy arra járó motoros hívta, és bár a nőt azonnal kórházba szállították, testének 83 százaléka megégett, és az intenzív osztályon kapott kezelés ellenére két nap múlva belehalt a sérüléseibe.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A következő dolog, amit láttam, az az volt, ahogy lángba borulva elszalad a dolgozószobám ablaka előtt. Azonnal szaladtam, hogy találjak valamit, amivel elolthatom, ám mire kiértem, a tűz nagy része már magától kialudt. Zsuzsa próbált előlem elszaladni, de sikerült elkapnom, majd egy, az úton közlekedő motoros hívta a mentőket[/perfectpullquote]

– mesélte a lapnak a nő férje.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból