A koronavírussal szemben egyelőre a leghatékonyabb vakcina az otthonmaradás. Sokan még a hatósági felhívások ellenére sem képesek eleget tenni ennek, így a közösségi oldalakon az internetes hírességek (vloggerek, influencerek) százai kezdtek kampányolni az otthonmaradás mellett. 

Maradj otthon!

Ugyan világszerte folyamatosan dolgoznak egy hatékony vakcina vagy ellenszer megalkotásáért a koronavírus legyőzésének érdekében, a pontos megoldást nem sikerült még megtalálni. Egyelőre a leghatékonyabb vakcinának az otthonmaradás és a másoktól való távolságtartás tűnik, sokan mégsem képesek felfogni ennek jelentőségét. 

Stayhome Hiressegek
Otthonmaradásra Buzdítanak Az Internetes Hírességek / Fotó: Youtube

Ennek érdekében kezdtek kampányolni az internetes hírességek, legfőképp több millió feliratkozóval rendelkező youtuberek. Az elsők közt volt JJ Olatunji, online felületeken KSI néven ismert videóblogger, aki felvételein az otthonmaradásra buzdította rajongóit. KSI jelenleg 21 millió feliratkozóval rendelkezik, a videót pedig 7,6 millióan látták. 

A mozgalomban azonban nemcsak a YouTube híres arcai, de a futballista Rio Ferdinand, az énekes Jess Glynne és a Love Island narrátora, Iain Stirling is feltűnik. A videók reklámjaiból befolyó összeget pedig az NHS számára adományozzák, ezzel segítve az egészségügyi dolgozók munkáját. 

Tippeket is kaphatunk

Vannak olyanok, akik nemcsak otthonmaradásra bíztatnak, de gyakorlati megoldásokat is kínálnak. Charli XCX például izgalmas műsort indít az Instagram-oldalán, ahol hírességekkel beszélget élő videóban. Lena Dunham pedig a közösségi platformok segítségével legújabb regényét, a Verified Strangers-t közösen írja rajongóival. Mi több, még kiskedvenceink is megtalálták a módját, hogyan töltsék el aktívan szabadidejüket. 

Reményt adó üzenetek is terjednek a karantén idején

A koronavírus következtében emberek millió kénytelenek otthon maradni és elütni üres perceiket. Ugyan legtöbben mindent megteszünk a saját és mások védelme, egészsége érdekében, sokunknak nehéz lehet aktívan kitölteni a ránk szakadt szabadidőt. Ilyenkor eshet meg, hogy egész nap begubózva frissítgetjük a képernyőn a híreket, amik legtöbbször igen aggasztóak.

Az otthonmaradás azonban nemcsak a saját és mások védelmét szolgálja, de kiváló lehetőséget biztosít az inspirálódásra is. A négy fal között töltött időt elüthetjük híres alkotások rekreálásával vagy olvasással is, de vannak olyanok is, akik ablakán betekintve egészen meglepő tevékenységekkel találnánk szembe magunkat. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet