Követem Sztárok Így küzdenek az otthonmaradás mellett az influencerek, vloggerek

Így küzdenek az otthonmaradás mellett az influencerek, vloggerek

Promóció

A koronavírussal szemben egyelőre a leghatékonyabb vakcina az otthonmaradás. Sokan még a hatósági felhívások ellenére sem képesek eleget tenni ennek, így a közösségi oldalakon az internetes hírességek (vloggerek, influencerek) százai kezdtek kampányolni az otthonmaradás mellett. 

Maradj otthon!

Promóció
- Advertisement -

Ugyan világszerte folyamatosan dolgoznak egy hatékony vakcina vagy ellenszer megalkotásáért a koronavírus legyőzésének érdekében, a pontos megoldást nem sikerült még megtalálni. Egyelőre a leghatékonyabb vakcinának az otthonmaradás és a másoktól való távolságtartás tűnik, sokan mégsem képesek felfogni ennek jelentőségét. 

Otthonmaradásra buzdítanak az internetes hírességek / Fotó: YouTube

Ennek érdekében kezdtek kampányolni az internetes hírességek, legfőképp több millió feliratkozóval rendelkező youtuberek. Az elsők közt volt JJ Olatunji, online felületeken KSI néven ismert videóblogger, aki felvételein az otthonmaradásra buzdította rajongóit. KSI jelenleg 21 millió feliratkozóval rendelkezik, a videót pedig 7,6 millióan látták. 

A mozgalomban azonban nemcsak a YouTube híres arcai, de a futballista Rio Ferdinand, az énekes Jess Glynne és a Love Island narrátora, Iain Stirling is feltűnik. A videók reklámjaiból befolyó összeget pedig az NHS számára adományozzák, ezzel segítve az egészségügyi dolgozók munkáját. 

Tippeket is kaphatunk

Vannak olyanok, akik nemcsak otthonmaradásra bíztatnak, de gyakorlati megoldásokat is kínálnak. Charli XCX például izgalmas műsort indít az Instagram-oldalán, ahol hírességekkel beszélget élő videóban. Lena Dunham pedig a közösségi platformok segítségével legújabb regényét, a Verified Strangers-t közösen írja rajongóival. Mi több, még kiskedvenceink is megtalálták a módját, hogyan töltsék el aktívan szabadidejüket. 

Reményt adó üzenetek is terjednek a karantén idején

A koronavírus következtében emberek millió kénytelenek otthon maradni és elütni üres perceiket. Ugyan legtöbben mindent megteszünk a saját és mások védelme, egészsége érdekében, sokunknak nehéz lehet aktívan kitölteni a ránk szakadt szabadidőt. Ilyenkor eshet meg, hogy egész nap begubózva frissítgetjük a képernyőn a híreket, amik legtöbbször igen aggasztóak.

Az otthonmaradás azonban nemcsak a saját és mások védelmét szolgálja, de kiváló lehetőséget biztosít az inspirálódásra is. A négy fal között töltött időt elüthetjük híres alkotások rekreálásával vagy olvasással is, de vannak olyanok is, akik ablakán betekintve egészen meglepő tevékenységekkel találnánk szembe magunkat. 

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3