Csütörtöktől kozlátozások nélkül újra kinyitnak a mozik

Csütörtökön nyitnak a Budapest Film Zrt. mozijai, aznaptól a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetít.

Mik tartoznak a Budapest Filmhez?

A Budapest Film Zrt. hat mozit üzemeltet: az 1956-os forradalom egyik ikonikus helyszíneként ismert Corvin mellett a budapesti artmozi-hálózat fő helyszíneit, vagyis az archetipikus artmoziként ismert Művészt, a klasszikus filmszínházak világát idéző Puskint, a város alternatív kulturális életének egyik fő helyszínét, a Toldit, Buda egyetlen művészmoziját, a Tabánt, valamint a Kino Cafe mozit.

budapest film magyar mozik nyitasa koronavirus
Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A Budapest Film Zrt. ingatlan portfóliójába tartozik továbbá az Art+ mozi (korábbi Örökmozgó), illetve az egykori Odeon mozi épülete is.

A távmoziról sem kell lemondani

A koronavírus-járványhelyzet utáni első műsorhét programja június 22-én, hétfőn kerül fel az www.artmozi.hu weboldalra és a mozik honlapjára, és az internetes jegyelővét is akkor indul – közölte a cég az MTI-vel. Csütörtöktől tehát a mozik tekintetében is visszatér minden a régi kerékvágásba. De nem kell aggódni, hogy a Budapest Távmozi eltűnik. Noha vélhetően nem valósul meg az, ami Párizsban, hogy házak falára vetítettek a járvány idején, de a távmozi hétfő kivételével naponta egy előadásban vetít tovább – közölték.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy a Trianon 100. évfordulója alkalmából négy filmet is elérhetővé tettek, mint például a Nagyapám: Horthy Miklós, amelyben az egykori kormányzó unokája beszél eddig ismeretlen eseményekről.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból