Katonai szállítójárművek konvoja vonult végig az éjjel Bergamo, a koronavírusjárvány egyik gócpontjának központján. 

A krematóriumok megteltek

A Sky News tudósítása szerint a hadsereget azért kellett bevetni, hogy el tudják szállítani a városból a halottakat, akiket a helyi krematóriumok már nem tudtak befogadni.

Koronavirus Olaszorszag Katonai Szallitas Halottak
Olasz Katonák Ellenőrzik A Milánói Vonatállomást / Fotó: Getty Images

Az egyik leggazdagabb olasz városban már legalább 93-an vesztették életüket a járványban, miközben még nem is látni a végét: minden nap meredeken emelkedik még mindig a fertőzöttek száma.

Beszámolók a karanténból és a frontvonalból: így élik meg az olaszok a koronavírus-járványt

Cristian Monaco (32 éves orvos): Mi eddig nagy társasági életet éltünk a barátainkkal. Most komolyan át kellett szervezni az életünket, a munkánk miatt is. Radiológus diagnoszta vagyok, pár hónapja szereztem meg a szakvizsgámat. Az osztályunkon is teljesen felfordult az élet, hogy képesek legyünk kezelni a koronavírus miatti vészhelyzetet.

Giorgio Gori, Bergamo polgármestere szerint a halálos áldozatok valós száma jóval magasabb lehet a hivatalosnál, mert sok covidos tünetet mutató beteg még azelőtt meghalt, hogy tesztelték volna.

5 helyszínre szállították el a halottakat

“A város krematóriuma teljes kapacitással, szünetmentesen napi 25 holtestet tud elhamvasztani. Nyilvánvaló, hogy nem képes megküzdeni az elmúlt napok számaival” – közölte a Sky News-zal a helyhatóság egyik szóvivője.

No Title

It doesn’t exist a word to define this image.Those military trucks across Bergamo are carrying coffins to other cities of Lombardy region so to proceed with cremation process, as the city and cemetery morgue can’t take the overload.This is how far #coronavirus went pic.twitter.com/SkvdLZdlic

A hadsereg most Modenába, Acqui Termébe, Domodossolába, Parmába és Piacenzába szállította el a holttesteket.

Ha kíváncsi vagy, hogyan terjedt el ilyen drasztikusan Olaszországban a járvány, ebben a cikkünkben írtunk róla.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk