Pillanatragasztóval nyomta tele egy oltóközpont ajtajának zárját egy 53 éves férfi az angliai Norfolkban. Ötszáznégy, többnyire idős ember így hiába ment másnap a helyszínre, nem tudták nekik beadni a koronavírus elleni vakcinát.

Tizenkét hetes börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az 53 éves férfit, aki november 26-án éjjel pillanatragasztóval megrongálta egy norfolki oltóközpont zárját – írta a BBC.

Kapcsolódó cikk

A központot másnap nem tudták kinyitni, így 504, többségében idős ember késve kapta meg a koronavírus elleni vakcinát. Hayden Brownt, az elkövetőt azok a biztonsági kamerák buktatták le, melyeket azért szereltek fel az oltóközpont bejáratához, mert az elmúlt hetekben már kétszer is történt hasonló rongálás.
Miután kedden letartóztatták, Brown beismerő vallomást tett. Az elkövető marihuána birtoklását is elismerte, a kábítószert később a lakásán megtalálták és lefoglalták.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.