A járvány megpiszkálta a tőzsdei árfolyamokat. Ezt pedig az segítette elő, hogy a félelem és elzártság hatást gyakorol arra, hogyan kapcsolódunk ki.

Koronavírus: Baj van

China Coronavirus 2
Kínai Nő Maszkkal Az Arcán / Forrás: Getty Images

Decemberben azonosítottak egy új vírust, ami a kínai Vuhanból terjedt el. A város lakossága nagyobb, mint Magyarországé: 11 millió fő. A kórokozót eddig 18 országban azonosították. A fertőzöttek száma 11940, a halálos áldozatoké pedig 259. A szövődmények a legtöbbször vírusos tüdőgyulladáshoz vezetnek.

A WHO január harmincadikán nemzetközi vészhelyzetet hirdetett. Ez korábban ötször történt meg. Például a 2009-es sertésinfluenza, vagy a 2016-os zikavírus miatt. Az elmúlt hónapban sokakat aggasztó koronavírus különös szórakozási formákat termel ki.

Még a zápor is a Netflixnek dolgozik

Koronavirus Tunetei
Utasok Maszkot Viselnek, Hogy Védjék Magukat A Koronavírustól, Miközben Várakoznak Az Ázsiából Los Angeles-Be Tartó Repülőjáratra / Fotó: Mark Ralston / Afp/Getty Images

Egy Plague Inc. nevű járványszimulátorral például rengetegen kezdtek el játszani. A fejlesztők is arra panaszkodnak, hogy a szervereik nem bírják a felhasználók okozta terhelést.

A Netflix részvényei 10 százaléknyit ugrottak két nap alatt. Ez jórészt azért következett be, mert sokan arra spekuláltak, hogy a vírus miatt karanténba kerülő kínaiaknak muszáj lesz valamivel elütni az idejüket. Ha valaki egyedül él, még inkább rákényszerülhet az unaloműzésre.

Egy hónap ingyenes a szolgáltatónál. Ennek ellenére minden esély adott, hogy a járvány lecsengése után maradjanak az új felhasználók. A Netflix leginkább arról ismert, hogy tudatosan rájátszik arra a sorozatnézési szokásra, amit idehaza „darálásként” emlegetünk. Ez mondjuk egy tíz részes sorozat szünet nélküli végignézését jelenti. Ezért a szolgáltató nem részenként sugározza a sorozatait, hanem egyszerre pakolja ki az évadokat.

A Brazíliában utasították a Netflixet a meleg Jézus-vígjáték eltávolítására

A Brazíliában utasították a Netflixet a meleg Jézus-vígjáték eltávolítására Krisztus első megkísértése A riói bíróság elfogadta a panaszt, amelyet több millió hithű katolikus tisztességét sértette a The First Temptation of Christ (Krisztus első megkísértése) című film. A brazil bíróság egyenesen istenkáromlónak nevezte a Netflix új komédiáját, amelyben homoszexuális férfiként ábrázolják Jézust, amit ráadásul a karácsonyi időszakban kezdtek promótálni.

A jövő további sikereket hozhat a Netflixnek. Egyik segítője a klímakatasztrófa: a felmelegedés csapadékosabbá tette a Földet, ami miatt többször ragadnak otthonukban az emberek. Így a sorozatokat és filmeket kínáló cégeknek több esélye nyílik új felhasználókra szert tenni.

A másik változás a technológiához kötődik. Ha elterjednek az önvezető autók, akkor a gondtalan utazók a táj helyett kedvenc sorozataikba révedhetnek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.