Egy brit kutatóintézet 3500 fontot (~1, 3 millió forint) fizet az önként jelentkezőknek, akik hozzájárulnak, hogy beoltsák őket a koronavírussal.

Huszonnégy bátor önkéntest keresnek a kutatók

A világ minden táján az emberek igyekeznek elkerülni az új koronavírussal való megbetegedést, Kínában kreatív védőmaszkokat használnak, míg Naomi Campbell extrém higiéniai protokollnak veti alá magát.

Dustin Hoffman
Háború Dúl A Koronavírus És A Szakemberek Között (Részlet: Vírus) / Fotó: Warner Bros.

Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre kutatóintézet 24 olyan önkéntest keres, akik hajlandóak részt venni a járvány megfékezését szolgáló védőoltás kifejlesztésében. Ehhez vállalniuk kell, hogy beoltják őket a COVID-19 vírus kevésbé veszélyes törzseivel, hogy ezáltal tudják vizsgálni a légzési tüneteiket.

Önként karanténba vonul Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze

Önként karanténba vonul Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas Máthé Erzsi úgy döntött, otthonában vészeli át a koronavírus-járvány csillapodását. Máthé Erzsi 92 éves, így számára különösen veszélyes lenne, ha elkapná a hazánkban is felbukkanó koronavírust.

Pénzjutalmat kapnak a kísérlet alanyai

A kísérletben részvevőket két hétre teljesen izolálják, és szigorú diétára fogják, sőt még a testmozgástól is eltiltják őket, akárcsak az emberekkel való kapcsolattartástól. Kizárólag a védőfelszerelésbe öltözött, vizsgálatokat végző orvosok érintkezhetnek velük.

Sick Travel GIF by MOOT – Find & Share on GIPHY

MOOT celebrates those who dare to take the road less travelled. Those who think innovative thoughts. Those who take us forward.

A kísérletben résztvevő önkénteseknek 3500 angol font (~1, 3 millió forint) üti a markát, írja a Dazed. A világ szeme tehát a 24 önfeláldozó emberre szegeződik, akik segítségével végre hatékony gyógymódot fejleszthetnek ki a szakemberek, megmentve ezáltal a Föld népességét a veszélyes kórtól.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.