Egy brit kutatóintézet 3500 fontot (~1, 3 millió forint) fizet az önként jelentkezőknek, akik hozzájárulnak, hogy beoltsák őket a koronavírussal.

Huszonnégy bátor önkéntest keresnek a kutatók

A világ minden táján az emberek igyekeznek elkerülni az új koronavírussal való megbetegedést, Kínában kreatív védőmaszkokat használnak, míg Naomi Campbell extrém higiéniai protokollnak veti alá magát.

Dustin Hoffman
Háború Dúl A Koronavírus És A Szakemberek Között (Részlet: Vírus) / Fotó: Warner Bros.

Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre kutatóintézet 24 olyan önkéntest keres, akik hajlandóak részt venni a járvány megfékezését szolgáló védőoltás kifejlesztésében. Ehhez vállalniuk kell, hogy beoltják őket a COVID-19 vírus kevésbé veszélyes törzseivel, hogy ezáltal tudják vizsgálni a légzési tüneteiket.

Önként karanténba vonul Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze

Önként karanténba vonul Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas Máthé Erzsi úgy döntött, otthonában vészeli át a koronavírus-járvány csillapodását. Máthé Erzsi 92 éves, így számára különösen veszélyes lenne, ha elkapná a hazánkban is felbukkanó koronavírust.

Pénzjutalmat kapnak a kísérlet alanyai

A kísérletben részvevőket két hétre teljesen izolálják, és szigorú diétára fogják, sőt még a testmozgástól is eltiltják őket, akárcsak az emberekkel való kapcsolattartástól. Kizárólag a védőfelszerelésbe öltözött, vizsgálatokat végző orvosok érintkezhetnek velük.

Sick Travel GIF by MOOT – Find & Share on GIPHY

MOOT celebrates those who dare to take the road less travelled. Those who think innovative thoughts. Those who take us forward.

A kísérletben résztvevő önkénteseknek 3500 angol font (~1, 3 millió forint) üti a markát, írja a Dazed. A világ szeme tehát a 24 önfeláldozó emberre szegeződik, akik segítségével végre hatékony gyógymódot fejleszthetnek ki a szakemberek, megmentve ezáltal a Föld népességét a veszélyes kórtól.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk