Megszakítják a Velencei Karnevált a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt megszakítják a velencei karnevált.

A karnevál eredetileg keddig tartott volna

Mindezt vasárnap Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója jelentette be, írja a The Independent. „Drasztikus eszközökhöz kell folyamodnunk” – mondta Zaia. Arra a kérdésre, hogy ez a Velencei Karnevál eseményeinek lemondását is jelenti-e, a kormányzó azt válaszolta, hogy a rendkívüli intézkedések ezt is tartalmazzák, és még mást is, amit készülnek bejelenteni.

koronavirus velencei karneval
Velencei Karnevál / Fotó: Getty Images

Közben Venetóban 17-ről 25-re nőtt az új koronavírus fertőzöttjeinek száma, beleértve azt a két idős embert is, aki Velencében került kórházba.

Az észak-olaszországi Lombardia tartomány kormányzója azt közölte, hogy 89-re emelkedett a kór lombardiai fertőzöttjeinek száma. Fél nappal korábban, szombat éjjel még 54 fertőzöttről tudtak Lombardiában.

Az új adatok alapján Olaszországban 115 fölé emelkedett az új koronavírus (Covid-19) okozta esetek száma.

Két hét vesztegzár a koronavírus miatt

Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli, törvényerejű intézkedéseket jelentett be, amelyekkel két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány két olaszországi gócpontját.

koronavirus velencei karneval 2020
/ Fotó: AFP

Az intézkedés Lombardiában a Milánó közeli Lodi város térségében lévő 11 önkormányzat lakosait érinti, közel 47 ezer embert. Az északkeleti Veneto tartományban 3500 embert helyeztek karantén alá Vo’ Euganeo területén, amely Padova körzetében van.

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események Korábban írtunk arról, hogy a Csöcsiang Egyetem kutatói két olyan szert is előállítottak, ami hatékony a koronavírus ellen. A Sky News arról számolt be, hogy az Imperial College London kutatói szintén előrelépést értek el a koronavírus ellenszerének kidolgozásában.

Mint már beszámoltunk korábban róla, elkészítették a kutatók a járvány ellenszerét, azonban már túl késő megfékezni azt.

Ha kíváncsi vagy, hogyan telnek Vuhanban, a karanténba zárt városban a mindennapok, itt olvashatod a fotógalériánkkal ellátott cikkünket.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból