Követem Élet + Stílus A koronavírus-járvány miatt veszélyben vannak az Egyesült Királyság éjszakai...

A koronavírus-járvány miatt veszélyben vannak az Egyesült Királyság éjszakai bárjai

Promóció

A koronavírus miatt kialakult járványhelyzet következtében 750 ezer munkahely van veszélyben, de lehetőség van az iparág és a tánczene újraindítására.

Veszélyben az éjszakai szórakozóhelyek

Promóció
- Advertisement -

Japánban már felismerték, hogy az éjszakai szórakozóhelyek óriási veszélyt jelenhettek a társadalomra a járvány terjedése miatt. De a filmipar mellett a Tate múzeumot is negatívan érinti a koronavírus.

A koronavírus-járvány következtében március óta bizonytalan helyzetbe kerültek a brit éjszakai szórakozóhelyek, írja a The Guardian. A szektor történetének legnagyobb krízisét okozta a Covid-19 megjelenése. Vannak szórakozóhelyek, amelyek profilváltással igyekeznek túlélni az áldatlan helyzetet.

A koronavírus veszélyezteti a szórakozóhelyeket / Fotó: Ekin Can Bayrakdar

„Egy teljesen új területet építettünk fel, hiszen nem tudjuk, mi történik majd. Alkalmazkodtunk és új csapatot hoztunk létre erre vonatkozóan. A nagyszabású éjszakai klubból hirtelen át kellett állnunk az asztali kiszolgálásra. Nem akartunk egy korlátozásokkal üzemelő szórakozóhellyé válni” – nyilatkozta Stuart Glen, a The Cause nightklub vezetője.

A The Cause street food és zeneszolgáltatás mellett a biztonságos távolság betartásával várja a szórakozni vágyó vendégeiket.

Glen a szerencsésebb klubtulajdonosok közé tartozik, hiszen rendelkezik külső helyszínnel. Viszont Michael Kill, a Night Time Industries Association (Éjszakai Iparágak Egyesülete) vezetője elmondta, hogy szeptembertől a klubok 70%-a kénytelen bezárni, hiszen nem rendelkeznek kültéri, a biztonságos védőtávolság betartására alkalmas hellyel.

Összeomlás fenyegeti a szektort

Az NTIA egy teljes pénzügyi összeomlásra figyelmeztet a szektorban és ezzel közel 754 ezer munkahely kerül veszélybe, a klubok bizonytalan újranyitása miatt. A szervezet ezért azonnali pénzügyi segítséget sürget.

Több mint 1640 éjszakai bár működik az Egyesült Királyságban. Ha ezeknek a 70%-a megszűnik, az katasztrofális következményekkel jár majd

– nyilatkozta a szervezet vezetője.

A kormányszóvivő kijelentette, hogy az éjszakai szórakozóhelyek nehéz helyzetén különböző adókedvezményekkel, munkahelymegtartó programokkal és kedvezményes hitelekkel igyekeznek segíteni. Az NTIA elindította a LetUsDance kezdeményezést, hogy kiharcolják a 1,57 milliárd fontos segélycsomagot, amely szükséges lenne a szektor megmentéséhez.

A koronavírus miatt bezárták a kultikus szórakozóhelyet, a Berghaint

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is világjárványnak, vagyis pandémiának nyilvánította a koronavírus-járványt, írja a . Számos nagyobb rendezvény, mint például a Coachella, az SXSW, és az E3 is elmarad. Egy időre pedig a Berghain is bezár.

Számos szubzsánernek helyet adó klub pedig közösségi finanszírozás segítségével próbálja átvészeli a kedvezőtlen időszakot. Míg egyes művészek, mint Wolfgang Tillmans, alkotásaik elárverezésével igyekeznek jótékonykodni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3