Egy ukrán nő nem akarja elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem engedik evakuálni

Egy ukrán nő nem akarja elhagyni Vuhan városát, mert nem engedik a hatóságok evakuálni a kutyáját.

Ahogyan a gyerekét, úgy a kutyáját sem hagyná ott

A kínai Hupej tartomány központja, Vuhan város volt a lassan világjárvánnyá váló koronavírus-fertőzés forrása. A legtöbb ország az utóbbi hetekben evakuálta állampolgárait a városból, ahol járványügyi szempontból a legsúlyosabb a helyzet az egész világon. Így tett Ukrajna is, viszont egy Vuhanban élő ukrán modell, Anasztaszija Zincsenko még mindig nem hagyta el a várost, írja a BBC, aki videós interjút készített a nővel.

Anasztaszija Zincsenko ukran no kutyaja vuhan koronavirus
Anasztaszija Zincsenko, aki Vuhanban ragadt a kororonavírus miatt / Fotó: Getty Images

Ennek oka, hogy egyelőre nem tudták megszervezni, hogy a kutyáját, Misát is evakuálják vele együtt.

Zincsenko a BBC-nek azt mondta, ahogyan a gyerekét sem hagyná ott, nem fogja ott hagyni a kutyáját sem. Természetesen fél a megbetegedéstől, de nem tud mást tenni, vár, amíg nem távozhat a kutyájával együtt.

Vuhan, a karanténba zárt város: így néznek ki a mindennapok a vírus epicentrumában

Az alábbi összeállításban bemutatjuk, hogy mi is zajlik jelenleg a járvány epicentrumában, Vuhanban. Reméljük, Kína és Vuhan városa mihamarabb legyőzi a járványt. Nemrég beszámoltunk a kutatók közleményéről, miszerint kifejlesztették a koronavírus ellenszerét.

A nőt már Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felhívta, hogy személyesen biztosítsa arról, nem fogják magára hagyni a városban. A BBC értesülései szerint az is lehetséges, hogy különgépet küld majd az ukrán kormány a modellért és a kutyájáért.

Без візи та роботи в Ухані: Українку відмовляються евакуювати з домашнім улюбленцем

Ukrainian, Anastasia Zinchenko, has no job, expired visa and is facing a hard moral choice. An exclusive story: she is one of 50 Ukrainians, who still stay n…

Zincsenko egyébként minden nap telefonon jelentkezik a családjánál, nem is nagyon van más dolga, az utcára már nem igazán engednek senkit Vuhanban, ugyanis kijárási tilalommal is igyekeznek korlátozni a vírus terjedését.

Olaszország két gócpontja két hétre vesztegzár alá került

Kedden bejelentették, hogy Venetóban 17-ről 25-re nőtt az új koronavírus fertőzöttjeinek száma, beleértve azt a két idős embert is, aki Velencében került kórházba.

Az észak-olaszországi Lombardia tartomány kormányzója azt közölte, hogy 89-re emelkedett a kór lombardiai fertőzöttjeinek száma. Fél nappal korábban, szombat éjjel még 54 fertőzöttről tudtak Lombardiában.

Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli, törvényerejű intézkedéseket jelentett be, amelyekkel két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány két olaszországi gócpontját.

Megszakítják a Velencei Karnevált a koronavírus miatt

Mindezt vasárnap Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója jelentette be, írja a The Independent . „Drasztikus eszközökhöz kell folyamodnunk” – mondta Zaia. Arra a kérdésre, hogy ez a Velencei Karnevál eseményeinek lemondását is jelenti-e, a kormányzó azt válaszolta, hogy a rendkívüli intézkedések ezt is tartalmazzák, és még mást is, amit készülnek bejelenteni.

A Milánói Divathét – amin például Palvin Barbara modell is részt vett – és Velencei Karnevál is megszakítás áldozata lett.

Noha megvan az ellenszer, amit a kutatók kifejlesztettek, de szakértők szerint nehéz már késő megállítani a járványt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból