Idén rendezik meg második alkalommal a börzsönyi irodalmi tehetséggondozó tábort középiskolás szerzők számára, a Kóspallagi Írótanyát.

A táborba olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték a 15. életévüket, de még nem múltak el 20, illetve akik nem csak az asztalfióknak szeretnének írni, és nyitottak a szakmai fejlődésre, szívesen dolgoznának a szövegeikkel közösségben.

Irodalmi Távor Kóspallagi Írótanya
Kóspallagi Írótanya, 2018

A jelentkezéshez szükséges egy rövid bemutatkozás csatolása.

Próza- és verskategóriában lehetséges a pályázat beadása, maximum 5 oldalnyi pályamunkákat várnak a szervezők.

Fontos, hogy a pályázati anyagban legyen legalább egy még nem publikált szöveg. A jelentkezéseket a [email protected] címen fogadják.
Határidő: július 31.

A tábor limitált férőhellyel rendelkezik, körülbelül 20 fiatal tud majd részt venni, így a beküldött szövegek alapján augusztus 8-ig minden jelentkezőt értesítenek a pályázatok eredményéről.

A tábor ideje alatt amellett, hogy szöveggondozó műhelyekre is sor kerül, szakmai előadásokon, workshopokon, beszélgetéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

A tábori díj (étkezéssel és szállással együtt) 10.000 forint fejenként a teljes programra, azonban aki számára ennek megtérítése gondot jelentene, mindenképpen jelezze és az erőforrásokhoz mérten igyekeznek mérsékelni esetében az összeget.

A tavalyi táborozók szövegeiből egy zine is megvalósult. Az online verziót ezen a linken olvashatjátok.

Programok:

Augusztus 22. csütörtök

14.00   Megérkezés, tábornyitás

16.00   Beszélgetés Nemes-Jeles László filmjei kapcsán Dobány Péter filmdramaturg hallgatóval és Konkol Mátéval, pályakezdő rendezővel, a Napszállta egyik munkatársával

17.30   Párbeszédíró workshop Dézsi Fruzsina színikritikussal, dramaturggal

20.00   Hungarofuturista kerekasztal: Nemes Z. Márió, Holt Lenszkij, Imre Ábris

22.00   Hungarofuturista diszkó

Augusztus 23. péntek

11.00   Próza- és líraszemináriumok

15.00   Beszélgetés Bartók Imrével

18.00   Rendszerváltás 30 – Értelmiségi szerepmodellek akkor és ma – Fehér Renátó, Garaczi László és Németh Gábor beszélgetése

Augusztus 24. szombat       

11.00   A formában írás aktuális lehetőségeiről és jelentőségéről – Beszélgetés Szálinger Balázzsal

15.00   Tendenciák, együttállások, jelenségek a világlírában – Beszélgetés a Versum fordítóival és szerkesztőivel: Kállay Eszter, Vajna Ádám, Vonnák Diána, Zilahi Anna

19.00   Próza- és líraszemináriumok

Augusztus 25. vasárnap      

9.00     Táborzárás

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.