Kovács Ágnes olimpai bajnok úszó kapta idén a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén.

A díjat péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át.

kovacs ágnes kisalföld
Kovács Ágnes kulturális és turisztikai nagykövet / Fotó: Kisalföld

A méltatás szerint az idei díjazott – kapcsolódva Budapest Európa sportfővárosa 2019 titulásához – kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon a mai napig.

Az anyuka sokkoló üzenetben követelt ingyen úszóórákat a gyereknek

Az anyuka egy baráttól értesült az ingyen órákról, és megkérdezte az oktatót, csatlakozhatna-e a fia a csoporthoz. Az oktató jelezte, épp dolgozik, így nem tud azonnal válaszolni, aznap nem lesz óra, de majd szól a következő előtt. A beszélgetés ezután hamar fordulatot vett.

Olyan embernek adták át a díjat – fűzték hozzá –, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez. Közölték továbbá: az eseményen köszöntőt mondott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

kovács ági

A közlemény szerint Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa. Kiemelte: az egész évnek “markáns sporttematikája” lesz az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, továbbá azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

Meghökkentő tények a budapesti turizmusról – Honnan és miért jönnek ide a külföldiek?

Amikor a turizmusról beszélünk, ingatlanpiaci szempontból három tényezőt minimum érdemes kiemelni, ami miatt biztosan profitál az ország és főként Budapest a külföldi látogatókból. Egyik – kapcsolódva a munkaerőpiachoz – a turizmus és vendéglátásban elérhető álláshelyek száma, ha kevesebb látogató jönne az országba, a szállodák, légitársaságok dolgozóira is kisebb számban lenne szükség.

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint Budapest hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból