Megéri a NER kedvenc előadójának lenni. Mind Kovács Ákos, mind Mága Zoltán, mind Nagy Feró szépen zárta a tavalyi évet bevétel szempontjából. A Napi.hu összeszedte, mennyit kereshetett a három előadó, akikről köztudott, a kormány kegyeltjei. 

Nagy Feró megduplázta a bevételeit

Mostanában sokat szerepel a tévében, számos koncertet ad, ráadásul éppen tavaly volt 40 éves a Beatrice. A zenekarával ennek apropóján adott életműkoncertet az Arénában.

Szenzációs videó került elő a klasszikus Beatrice 1980-as, Kisstadion-beli koncertjéről

A Lángoló Gitárok dobta be a hírt, hogy előkerült egy csaknem teljes, több kamerával készült, jó minőségű videó a Ricse 1980. szeptember 5-ei koncertjéről. Nagy Feróék az Omegával és a LGT-vel közös országos turnéjuk utolsó állomásaként adták a Kisstadionban, 1980-ban. A felvételről még ugyanabban az évben Kisstadion ’80 címmel megjelent egy hivatalos, közös koncertlemez.

De nem csak egymaga volt sikeres a 2018-as évben, hanem családi vállalkozása, a Nagyferő Produkció Kft. is.

A lap megjegyzi, hogy 67,2 millió forintról 132,7 millióra növelte Nagy Feró a bevételét. Az adózott profitja 300 ezer forintról 25 millióra emelkedett.

A céget, amelyet Őrbottyánban jegyeztek be, nem csak ő, hanem felesége is tulajdonolja. Noha tavaly csak egy, mára két alkalmazottat is foglalkoztat a vállalat. A bérére 3,3 millió forintot költöttek járulékokkal együtt. A lap kitért arra is, hogy az említett Aréna-koncert foglalóját Nagy Feró a felesége tudta nélkül fizette ki. Ám az eredményt nézve, megérte kockáztatni – a kaució 2 millió forintba került.

Kovács Ákos 2017-ben veszteséget termelt, de ’18-ban szárnyalt

A zenész vállalata, a Fehér Sólyom Bt. 562 millió forint árbevételt termelt a Napi.hu szerint. Ebből a profit 240 millió forint adózás után. Meglehetősen kiugró ez a szám, ugyanis két évvel ezelőtt, 2017-ben még veszteséges volt a cég a maga 60 milliós bevételével.

Ez annak is köszönhető, hogy 2017-ben Kovács Ákos kevesett turnézott. Ám egy évvel később más duplakoncertet adott az Arénában, fesztiválokat járta.

Sőt, még a brit fővárosban is járt a Turnéstart Londonban turnéja államásaként. Ahol persze nem volt rest megmutatni a Hanyatló Nyugat állapotát.

Kovács Ákos összehozott egy Lázár János 2.0-t Londonban

Londoni magyarként már hetek óta tudtam a Facebook-hirdetésekből, hogy Kovács Ákos Kossuth-díjas zeneszerző Turnéstart Londonban címmel koncertet ad. Ismerve őt a médiában, a megnyilvánulásait, felötlött bennem, hogy talán egy Lázár János 2.0 is készülhet. És így lett. Kovács Ákos vlogjának újabb epizódjába lehet betekinteni, amelyben azt mondja, olyan a brit főváros bizonyos része, mint Kazincbarcika vagy Mozambik.

Mivel nem vette ki Kovács Ákos zenész a nyereséget, így a Fehér Sólyom tőkéje majd’ egy milliárd forint (996 millió). A jó évzárásnak köze lehet ahhoz is, hogy Kovács a Szerencsejáték Zrt. kulturális nagykövete, és az állami vállalat a produkcióinak fő támogatója.

Mága Zoltán több vasat céget tart a tűzben

A hegedűművész komplikáltabb céghálón keresztül keresi a kenyerét, mint a fentebb említett Nagy Feró vagy Kovács Ákos. Az újévi koncertek nagymestere, Mága Zoltán cége a Talentum Művészeti Nonprofit Kft. A vállalat tavaly 336,7 millió árbevételt generált. Ám a Napi.hu megjegyzi, hogy 435 millió forint egyéb bevételt is elkönyvelt, amiről nem tudni, mi lehet.

Nagy Feró Kovács Ákos Mága Zoltán
Nagy Feró, Kovács Ákos És Mága Zoltán / Fotó: Mohai Balázs / Nyikos Péter / Mónus Márton / Mti

Az adózás után 323,9 millió forintos nyereséget termelt Mága. Azonban mivel közhasznú alapítványt tulajdonol, emiatt nem fizetett adót sem 2017-ben, sem 2018-ban. A Talentum Művészeti Nonprofit Kft. mellett a Primarius Kft is hozzáköthető, amelynek ugyanott található a székhelye, mint az előbbinek. A Primarius Kft. 44,6 millió forint bevételt generált, amelyből 27 millió a nyereség adózás után – itt már kellett adóznia Mága Zoltán hegedűművésznek.

Animal Cannibals, Mága Zoltán, Sopotnik Zoltán, Szente Vajk is állami díjat kapott Kásler Miklóstól – Itt a teljes lista

DETVAY JENŐ fotóművész, GÁBOR ENIKŐ fotóművész, KÁSA BÉLA fotóművész, URBÁN ÁDÁM fotográfus részére. A mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotótevékenysége elismeréseként Balázs Béla-díjban részesült: BABOS TAMÁS operatőr, GYÖNGYÖSSY BENCE filmrendező, operatőr, író, producer, MOHAROS ATTILA filmrendező, NÁDORFI LAJOS operatőr, POZSGAI ZSOLT rendező, író, a Horatio Film ügyvezetője, STŐHR LÓRÁNT filmkritikus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyetemi docense, TÓTH KLÁRA filmkritikus, publicista, az MMA levelező tagja, ZALÁN JÁNOS producer, színművész, a Pesti Magyar Színház igazgatója.

A fent említett két cég mellett az Ymso Hungary Kulturális Egyesület is a Mága-produkció része. Ezen vállalat a Budapest Primarius Szimfonikus Zenekar fenntartója és üzelemtetője, amely Mágát kíséri fellépésein. A BPSZZ egyelőre nem töltötte fel a 2018-as elszámolását, ám a 2017-es évben 1,28 milliárd forint bevételre tett szert. Ebből 966 millió forintot fordított a cég személyi és anyagi költségre, amiből még így is 314 millió nyereséget tudtak kivenni. És mivel ez a szervezet – egyesület lévén – is közhasznú, így ez után sem adóztak semmit.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet