Az Origo újságírója, Kovács András összekeverte Osvárt Andreát és D. Tóth Krisztát, a műsorvezető kommentben jelezte, hazugságot terjeszt

Lejárató bejegyzésből kínos pillanatokat szült Kovács András, az Origo munkatársa akciója, amikor összekeverte D. Tóth Krisztát Osvárt Andreával.

Tényleg hasonlít D. Tóth Kriszta és Osvárt Andrea

Kovács András a Facebookon közölt egy képet „BalFake News” felirattal, amelyhez azt írta: „remek összeállítás készült Karácsony egyik legfőbb propagandistájáról, D. Tóth Krisztáról.” 

Kovacs Andrea Origo D. Toth Kriszta Osvart Andrea
Azóta törölte a bejegyzést / Fotó: Kovács András Facebook-oldala

A probléma azzal van, hogy a kép egyik oldalán valóban D. Tóth Kriszta látható (még az MTV híradósaként), a másikon viszont Osvárt Andrea, írta meg a HVG.

A színésznő nemrég fel is szólalt a Karácsony Gergelyt támogató kisfilmben, a képet onnan vágták ki.

A tévedésre a WMN ügyvezető- és tartalomigazgatója, D. Tóth Kriszta is felhívta Kovács figyelmét. A bejegyzés alá azt írta kommentben: „a jobb oldali képen nem én szerepelek, hanem Osvárt Andrea színésznő. Kérem posztját távolítsa el, mert ez így, ahogy van egy félrevezető hazugság. Köszönettel, dtk.”

Kovács később törölte a posztot.

Az alapvetően túl mindez azért is kellemetlen, mert Kovács Andrást idén március 15-én „a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként” állami kitüntetést kapott. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére adta át Áder János köztársasági elnök az Origo munkatársának. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

És sajtópert is veszített, a bíróság kimondta, hogy bűnös.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk