Követem Média Bűnösnek találták Kovács Andrást, az Origo újságíróját

Bűnösnek találták Kovács Andrást, az Origo újságíróját

Promóció

Megrovásban részesítették Kovács András újságírót, az Origo munkatársát a Czeglédy Csaba által kezdeményezett büntetőügyben.

Bűnösnek mondta ki a bíróság Kovácsot

Promóció
- Advertisement -

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, a fideszes médiaholdinghoz (KESMA) tartozó Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. Az ítélet elsőfokú, nem jogerős.

A büntetőügy a Czeglédy által kezdeményezett magánvádas eljárás keretében indult Kovács András ellen, akit a bíróság büntetésként megrovásban részesített, valamint ki kell fizetnie 46 ezer forintot.

Czeglédy Csaba ügyvéd / Fotó: Nyugat

Czeglédy Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, aki közölte: ebben az ügyben korábban már helyreigazításra is kötelezték az Origót. Czeglédy hozzátette, szerinte az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal szemben minden határt átlépett, ezért tett büntetőjogi lépéseket is a személyéről közölt valótlanságok kapcsán.

Azt eddig is tudtátok rólam, hogy nem hagyom magam. Ennek szellemében az elmúlt években nem csak sajtó és személyiségi jogi pereket indítottam, hanem a legkirívóbb esetek miatt büntetőfeljelentéseket tettem a magukat újságírónak nevező, valójában ócska – sok estben gyáva – propagandisták ellen

– írta Czeglédy.

Felfedte forrását Kovács

Kovács 2017 augusztusában írt cikkében valótlanul azt állította, hogy a Czeglédy által vezetett cég a munkaerőkölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diáktagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta, vagyis gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Czeglédyt.

Bándy Péter (b), a Demokrata, Haraszti Gyula (k), a Magyar Nemzet és Kovács András (j), az Origo újságírója az egykori Echo TV-ben

Czeglédy megemlítette, hogy Kovács, az Origo munkatársa a bíróságon védekezése részeként a forrását felfedve közölte, hogy dr. Fiák Istvántól (Kósa Lajos fideszes politikus barátjától) kapta azon információkat, amire az állításait alapozta. Kovács András hozzátette: állítása szerint nem volt oka kételkedni Fiák szavában.

Czeglédy szerint a sok elveszett bírósági sajtóper nem érdekli a propagandasajtót, de reméli, annak már elrettentő hatása lehet, ha a rágalmazók saját bőrükön érzik majd tettük következményét, és aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat.

Dr. Czeglédy Csaba

Az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és velem szemb… en is átlépett minden határt. Szinte végtelen anyagi forrásokkal rendelkeznek, amihez a magukat felsőbbrendűnek gondolók gőgje és mérhetetlen gátlástalanság párosul. Azt eddig is tudtátok rólam, hogy nem hagyom magam.

Czeglédy köszönetet mondott az ügyben őt segítő dr. Hankó Faragó Miklósnak és dr. Litresits Andrásnak, akik akkor segítették őt az ügyben eljárni, amikor Czeglédyt még fogva tartották, és ezért akadályozva volt abban, hogy el tudjon járni az ügyben.

A Momentummal is meggyűlt a baja az Origo munkatársának

Három évvel ezelőtt Kovács a Momentum tagjáról, Hajnal Miklósról írt lejártó cikket. Az elnök Fekete-Győr András pedig berontott a kormánybarát szerkesztőségébe, egyenesen Kovácshoz, aki a cikk szerzője. Az esetről videó is készült:

Security Check Required

No Description

Hasonlóan tett egy író is egy őt lejárató cikk miatt, akit viszont rendőrök vezettek ki.

A szintén Momentumos Donáth Anna az Origo ellen is pert nyert másodfokon is márciusban. Ennek értelmében jogerősen is helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla az Origót, amely tavaly augusztus 12-i Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után című cikkében úgy vádolta zaklatással a Momentum politikusát, hogy nem győződött meg a vádak valóságtartamáról.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3