Megrovásban részesítették Kovács András újságírót, az Origo munkatársát a Czeglédy Csaba által kezdeményezett büntetőügyben.

Bűnösnek mondta ki a bíróság Kovácsot

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, a fideszes médiaholdinghoz (KESMA) tartozó Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. Az ítélet elsőfokú, nem jogerős.

A büntetőügy a Czeglédy által kezdeményezett magánvádas eljárás keretében indult Kovács András ellen, akit a bíróság büntetésként megrovásban részesített, valamint ki kell fizetnie 46 ezer forintot.

Czegledy Csaba Ugyved
Czeglédy Csaba Ügyvéd / Fotó: Nyugat

Czeglédy Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, aki közölte: ebben az ügyben korábban már helyreigazításra is kötelezték az Origót. Czeglédy hozzátette, szerinte az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal szemben minden határt átlépett, ezért tett büntetőjogi lépéseket is a személyéről közölt valótlanságok kapcsán.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt eddig is tudtátok rólam, hogy nem hagyom magam. Ennek szellemében az elmúlt években nem csak sajtó és személyiségi jogi pereket indítottam, hanem a legkirívóbb esetek miatt büntetőfeljelentéseket tettem a magukat újságírónak nevező, valójában ócska – sok estben gyáva – propagandisták ellen[/perfectpullquote]

– írta Czeglédy.

Felfedte forrását Kovács

Kovács 2017 augusztusában írt cikkében valótlanul azt állította, hogy a Czeglédy által vezetett cég a munkaerőkölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diáktagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta, vagyis gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Czeglédyt.

Kovacs Andras Origo Ujsagiro Czegledy Csaba Per
Bándy Péter (B), A Demokrata, Haraszti Gyula (K), A Magyar Nemzet És Kovács András (J), Az Origo Újságírója Az Egykori Echo Tv-Ben

Czeglédy megemlítette, hogy Kovács, az Origo munkatársa a bíróságon védekezése részeként a forrását felfedve közölte, hogy dr. Fiák Istvántól (Kósa Lajos fideszes politikus barátjától) kapta azon információkat, amire az állításait alapozta. Kovács András hozzátette: állítása szerint nem volt oka kételkedni Fiák szavában.

Czeglédy szerint a sok elveszett bírósági sajtóper nem érdekli a propagandasajtót, de reméli, annak már elrettentő hatása lehet, ha a rágalmazók saját bőrükön érzik majd tettük következményét, és aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Czeglédy köszönetet mondott az ügyben őt segítő dr. Hankó Faragó Miklósnak és dr. Litresits Andrásnak, akik akkor segítették őt az ügyben eljárni, amikor Czeglédyt még fogva tartották, és ezért akadályozva volt abban, hogy el tudjon járni az ügyben.

A Momentummal is meggyűlt a baja az Origo munkatársának

Három évvel ezelőtt Kovács a Momentum tagjáról, Hajnal Miklósról írt lejártó cikket. Az elnök Fekete-Győr András pedig berontott a kormánybarát szerkesztőségébe, egyenesen Kovácshoz, aki a cikk szerzője. Az esetről videó is készült:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Hasonlóan tett egy író is egy őt lejárató cikk miatt, akit viszont rendőrök vezettek ki.

A szintén Momentumos Donáth Anna az Origo ellen is pert nyert másodfokon is márciusban. Ennek értelmében jogerősen is helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla az Origót, amely tavaly augusztus 12-i Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után című cikkében úgy vádolta zaklatással a Momentum politikusát, hogy nem győződött meg a vádak valóságtartamáról.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.