A Budapest Pride szervezői tüntetést szervernek mára, szombatra Kövér László homofób kijelentései miatt. Mint írják közleményükben, nincs helye homofóbiának a közéletben.

“Nincs helye homofóbiának a közéletben” – ez a hívószava szombat esti demonstrációnak, amit a Kossuth térre szervezett a Budapest Pride. Kövér László szerda esti megszólalása egy zuglói fórumon nem csak az LMBTQ-közösséget, de az egész közéletet megrázta.

Óriási felháborodást váltott ki, amikor Kövér azt fejtegette, hogy a “normális homoszexuálisok” nem akarnak egyenrangúak lenni.

Kövér László homofób megnyilvánulásásába az IKEA durván beszállt

Kövér László kormánypárti házelnök Zuglón tartott fórumot, ahol a szokásos bevándorlási toposz mellett a homoszexualitást is górcső alá vette. A nagy felháborodást kiváltó megnyilvánulást a svéd óriáscég, az IKEA sem hagyta szó nélkül. kövér lászló homofób, ikea kövér lászló, kövér lászló homofób

A Budapest Pride álláspontja szerint felfoghatatlan, hogy valaki a 21. században másodrendű állampolgárnak minősítsen valakit. A gyűlöletbeszéd ilyen fokú megjelenése a közbeszédben az egész társadalomra károsan hat és veszélyes: növekedhet a gyűlöletbűncselekmények, iskolai zaklatások, bántalmazások száma is, írják közleményükben. Hozzáteszik, ha az országgyűlés házelnöke következmények nélkül megtehet bármit, arra bárki feljogosítva érezheti magát.

Kövér László a gyerekek biztonságát veszélyezteti azzal, hogy azt a gondolatot hangoztatja, hogy a melegek kevesebbet érnek heteroszexuális társaiknál.

A Budapest Pride szerint nincs helye a közbeszédben a gyűlöletkeltésnek, a homofóbiának, a kirekesztésnek. Nem taníthatjuk erre a gyerekeinket, és nem lehet ez a norma.

Budapest Pride Felvonulás 2019
Budapest Pride Felvonulás, 2017 / Fotó: Davda Bereznai

Békés demosntrációra hívják azokat, akik szintén egy biztonságos, egyenlő, befogadó, szolidáris társadalomban szeretnének élni, ahol soha nem kell fenyegetve éreznie magát annak, aki különbözik a többiektől. A szombaton, 18:30 perckor, a Kossuth téren kezdődő tüntetésen rövid beszédek után átadásra kerül “A legegyenlőbb magyar” díja. A Facebook-eseményre ezen a linken tudsz feliratkozni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk