Követem Közélet Tüntetést szerveznek Kövér László homofób kijelentése miatt

Tüntetést szerveznek Kövér László homofób kijelentése miatt

Promóció

A Budapest Pride szervezői tüntetést szervernek mára, szombatra Kövér László homofób kijelentései miatt. Mint írják közleményükben, nincs helye homofóbiának a közéletben.

Promóció
- Advertisement -

“Nincs helye homofóbiának a közéletben” – ez a hívószava szombat esti demonstrációnak, amit a Kossuth térre szervezett a Budapest Pride. Kövér László szerda esti megszólalása egy zuglói fórumon nem csak az LMBTQ-közösséget, de az egész közéletet megrázta.

Óriási felháborodást váltott ki, amikor Kövér azt fejtegette, hogy a “normális homoszexuálisok” nem akarnak egyenrangúak lenni.

Kövér László homofób megnyilvánulásásába az IKEA durván beszállt

Kövér László kormánypárti házelnök Zuglón tartott fórumot, ahol a szokásos bevándorlási toposz mellett a homoszexualitást is górcső alá vette. A nagy felháborodást kiváltó megnyilvánulást a svéd óriáscég, az IKEA sem hagyta szó nélkül. kövér lászló homofób, ikea kövér lászló, kövér lászló homofób

A Budapest Pride álláspontja szerint felfoghatatlan, hogy valaki a 21. században másodrendű állampolgárnak minősítsen valakit. A gyűlöletbeszéd ilyen fokú megjelenése a közbeszédben az egész társadalomra károsan hat és veszélyes: növekedhet a gyűlöletbűncselekmények, iskolai zaklatások, bántalmazások száma is, írják közleményükben. Hozzáteszik, ha az országgyűlés házelnöke következmények nélkül megtehet bármit, arra bárki feljogosítva érezheti magát.

Kövér László a gyerekek biztonságát veszélyezteti azzal, hogy azt a gondolatot hangoztatja, hogy a melegek kevesebbet érnek heteroszexuális társaiknál.

A Budapest Pride szerint nincs helye a közbeszédben a gyűlöletkeltésnek, a homofóbiának, a kirekesztésnek. Nem taníthatjuk erre a gyerekeinket, és nem lehet ez a norma.

Budapest Pride felvonulás, 2017 / Fotó: Davda Bereznai

Békés demosntrációra hívják azokat, akik szintén egy biztonságos, egyenlő, befogadó, szolidáris társadalomban szeretnének élni, ahol soha nem kell fenyegetve éreznie magát annak, aki különbözik a többiektől. A szombaton, 18:30 perckor, a Kossuth téren kezdődő tüntetésen rövid beszédek után átadásra kerül “A legegyenlőbb magyar” díja. A Facebook-eseményre ezen a linken tudsz feliratkozni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3