Követem Közélet Tüntetést szerveznek Kövér László homofób kijelentése miatt

Tüntetést szerveznek Kövér László homofób kijelentése miatt

Promóció

A Budapest Pride szervezői tüntetést szervernek mára, szombatra Kövér László homofób kijelentései miatt. Mint írják közleményükben, nincs helye homofóbiának a közéletben.

Promóció

“Nincs helye homofóbiának a közéletben” – ez a hívószava szombat esti demonstrációnak, amit a Kossuth térre szervezett a Budapest Pride. Kövér László szerda esti megszólalása egy zuglói fórumon nem csak az LMBTQ-közösséget, de az egész közéletet megrázta.

Óriási felháborodást váltott ki, amikor Kövér azt fejtegette, hogy a “normális homoszexuálisok” nem akarnak egyenrangúak lenni.

Kövér László homofób megnyilvánulásásába az IKEA durván beszállt

Kövér László kormánypárti házelnök Zuglón tartott fórumot, ahol a szokásos bevándorlási toposz mellett a homoszexualitást is górcső alá vette. A nagy felháborodást kiváltó megnyilvánulást a svéd óriáscég, az IKEA sem hagyta szó nélkül. kövér lászló homofób, ikea kövér lászló, kövér lászló homofób

A Budapest Pride álláspontja szerint felfoghatatlan, hogy valaki a 21. században másodrendű állampolgárnak minősítsen valakit. A gyűlöletbeszéd ilyen fokú megjelenése a közbeszédben az egész társadalomra károsan hat és veszélyes: növekedhet a gyűlöletbűncselekmények, iskolai zaklatások, bántalmazások száma is, írják közleményükben. Hozzáteszik, ha az országgyűlés házelnöke következmények nélkül megtehet bármit, arra bárki feljogosítva érezheti magát.

Kövér László a gyerekek biztonságát veszélyezteti azzal, hogy azt a gondolatot hangoztatja, hogy a melegek kevesebbet érnek heteroszexuális társaiknál.

A Budapest Pride szerint nincs helye a közbeszédben a gyűlöletkeltésnek, a homofóbiának, a kirekesztésnek. Nem taníthatjuk erre a gyerekeinket, és nem lehet ez a norma.

Budapest Pride felvonulás, 2017 / Fotó: Davda Bereznai

Békés demosntrációra hívják azokat, akik szintén egy biztonságos, egyenlő, befogadó, szolidáris társadalomban szeretnének élni, ahol soha nem kell fenyegetve éreznie magát annak, aki különbözik a többiektől. A szombaton, 18:30 perckor, a Kossuth téren kezdődő tüntetésen rövid beszédek után átadásra kerül “A legegyenlőbb magyar” díja. A Facebook-eseményre ezen a linken tudsz feliratkozni.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3